Anders
Budde Christensen

Uddannet fra Statens Teaterskole i 2004. Siden da har Anders Budde Christensen medvirket i blandt andet SKÆRSOMMERNATS DRØM på Folketeatret, TAB OG VIND på Teater Hund, DAGPENGELAND på Holbæk Teater og FATTISCH på Bådteatret. Sidstnævnte var nomineret til Reumert-prisen 2013.

På film har han spillet med i Ole Bornedals FRI OS FRA DET ONDE, i FAMILIEN JUL og i SOMMEREN ’92. På TV har han medvirket i DR2s serier MANDEN MED DE GYLDNE ØRER og VALG I KOMMUNEN, i krimidramaet LULU & LEON på TV3, og senest har han medvirket i TV2s NORSKOV.

Anders Budde Christensen spillede i 2010/2011 med i Mungo Parks BIRKEHYTTEN og blev derefter fast medlem af ensemblet. Han har medvirket i DEN ALLERSIDSTE DANS, BO BEDRE, FORFØRERENS DAGBOG, BOYS DON’T CRY og dokumentarprojektet DET HAN GJORDE. Han kan desuden opleves i flygtningeforestillingen ULEDSAGET, i VI SKAL BYGGE EN ZOOLOGISK HAVE, i vores internationale co-produktion ARTERNES OPRINDELSE, i THE BLAZING WORLD, i den revitaliserede forestilling om manden bag teatrets navn MUNGO PARK , i Martin Lyngbos Shakespeare-fortolkning HAMLET og som hovedrolleindehaver i Mungo Parks teaterversion af Falladas brutale og humoristiske fortælling LILLE MAND HVAD NU?, som i 2015 gav ham en Reumert-nominering for rollen som Pinneberg. Endelig bringer Anders liv til Georg Brandes i forestillingen FRITZ HANSEN FOLKET og er at opleve helt solo på scenen i sin egen monolog MANNING ER FRI.

To skarpe til Anders:

Hvorfor arbejder du på Mungo Park?

“Fordi det er et sted, jeg deler værdier med. Vi er et fællesskab både på og bag scenen, og vi vil spille en rolle i verden, både i det nære og det globale perspektiv. Jeg opfatter mit arbejde på Mungo Park som en opdagelsesrejse og er glad for rejsekammeraterne: mine kolleger og det publikum, som vi hver aften kigger i øjnene.”

Hvad bidrager du med til ensemblet?

“Jeg føler, at jeg bidrager med professionalisme, humør og hurtige fødder, og så insisterer jeg da vistnok på ydmyghed og kaffe. Og så elsker jeg oprigtigt teater af hele mit hjerte. Det er jo også en form for bidrag.”

 

Ensemble medlemmer