Mads
Hjulmand

Mads startede som en del af Mungo Parks ensemble i sommeren 2016, men det var ikke første gang, han stod på scenen i Allerød. Han er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2008 – og allerede her blev Mads gæstespiller i Mungo Parks forestilling Opsang. De seneste år har Mads fokuseret mest på film og tv […]

Mads startede som en del af Mungo Parks ensemble i sommeren 2016, men det var ikke første gang, han stod på scenen i Allerød. Han er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2008 – og allerede her blev Mads gæstespiller i Mungo Parks forestilling Opsang. De seneste år har Mads fokuseret mest på film og tv i udlandet, hvor han blandt andet har haft hovedrollen i den tyske tv-serie Großstadtrevier.

På Mungo Park kan du opleve Mads som bibliotekaren Leffe i forestillingen om vores nationaldigter H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR, i den revitaliserede fortælling om manden bag teatrets navn MUNGO PARK – REJSER I DET INDRE AFRIKA, i Martin Lyngbos afskedsforestilling og moderne Shakespeare-fortolkning HAMLET og i den oprørske teenageforestilling OPSANG – og ikke mindst som Edvard Brandes i FRITZ HANSEN FOLKET.

To skarpe til Mads:

Hvorfor arbejder du på Mungo Park?

Mungo Park producerer lige præcis den slags teater, som jeg selv kan lide at se, derfor tændte tanken om at blive ansat mig ekstremt meget. Og så blev jeg spurgt – det er en vigtig detalje! Jeg er meget stolt af at være en fast del af Mungo Park. Det er nemlig, i mine øjne, Danmarks p.t. mest dynamiske teater, og der hvor jeg står i min karriere lige nu, som ung og sulten skuespiller, er det et optimalt sted at være. Der stilles høje krav, og publikum forventer et højt niveau, så jeg bliver konstant udfordret. Desuden er jeg blevet en del af et super hold både på og bag scenen, og jeg får lov at arbejde med nogle af de største navne i branchen.

Hvad bidrager du med til ensemblet?

Den er svær at svare på, for det afhænger af øjnene, der ser. Men forhåbentlig en kapacitet, der sættes pris på. Jeg forsøger i hvert fald at komme med et stort engagement, åbenhed, samt en pragmatisk tilgang til arbejdet at være en god kollega. Og så kan jeg nok ikke komme uden om mine store armbevægelser, ufrivilligt store ankler og min kærlighed til dialekter.

Ensemble medlemmer