FEJRING AF ET GODT MENNESKE – premiere 10. maj 2019

Mungo Park præsenterer:  

Fejring af et godt menneske  

Forfatter Mathilde Walter Clark er optaget af “det gode menneske” i denne nye monolog, skrevet særligt til Mungo Parks ensemble-skuespiller, Marianne Mortensen, i anledning af Mariannes 35års jubilæum som skuespiller. Forestillingen er samtidig første gang, at den populære forfatter skriver til teater. 

FEJRING AF ET GODT MENNESKE, der har premiere 10. maj 2019, er en historie, som begynder i klædeskabet og fører os ud i verden og langt ned i fortidens hemmeligheder. 

Gjorde jeg det rigtige?
Hun har rund fødselsdag og gemmer sig i skabet for at øve sin tale. Gæsterne ankommer, hun bliver hvor hun er, og festen udvikler sig uden sit naturlige midtpunkt. Der er noget som trænger sig på, hændelser fra fortiden, som måske kun tåler at blive sagt højt i et skab. For hvem er det egentlig, de fejrer? Ved de overhovedet, hvem hun i virkeligheden er? Hvad vil det sige at være ”et godt menneske”? Kan man fortryde ikke at fortryde? 

FEJRING AF ET GODT MENNESKE er en intim og personlig forestilling om “det gode menneske” som tugt og flugt. Om tiden, der bare æder sig ind på én, uden at man kan stille noget op. Og mest af alt er det en forestilling om at være menneske på godt og ondt. For tingene er ikke altid så enkle, som de ser ud. Nogle gange er frihed ikke til at skelne fra traume. Og nogle gange er vi allermest gode, når vi er allermest onde. 

Stor begejstring for samarbejdet
Mathilde Walter Clark blev noget overrasket, da Mungo Park først ringede: “Ærligt: Jeg tænkte, Shit! Jeg har aldrig skrevet teater før, jeg var ved at dø af skræk, men jeg har sådan en god gammel regel om at sige ja. Så slipper jeg for at tage højde for, om jeg er bange. Og samtidig var jeg selvfølgelig også helt vildt beæret. Jeg synes Mungo Park er så cool og laver noget af det mest spændende teater. Det ville jeg selvfølgelig gerne være en del af,” udtaler Mathilde Walter Clark. 

Der gik ikke lang tid før hun fik ideen til forestillingen: “Jeg fik ret hurtigt ideen om, at vores 60-års fødselar skulle gemme sig i et skab, og at publikum skulle være derinde med hende, mens festen foregik udenfor. At gemme sig i et skab synes jeg er en helt naturlig reaktion på at fylde rundt. Og derfra begyndte jeg så at spørge til, hvad hun lavede der, hvad hun gemte på osv.,” fortæller den debuterende dramatiker.   

Knitrende kemi 
“Det har været en kæmpe fornøjelse! Mathilde er et begavet, nærværende og yndigt menneske, jeg i den grad har nydt at samtale med. For samtaler har det været. Af den sjældne slags!”, siger 35 års-jubilaren, Marianne Mortensen, om samarbejdet med Mathilde Walter Clark.  

“Marianne har taget imod mig med åbne arme og meget stor tillid. Det er jeg hende meget taknemmelig for. Hun har stået meget tydeligt for mig, mens jeg har siddet og skrevet, krop og stemme und alles. Hun er en fantastisk skuespiller, fuldstændigt uforfærdet. Hun kan være sjov, tragisk, smuk og grim, og jeg tror, at der vil blive brug for det hele i Fejring af et godt menneske,” siger Mathilde Walter Clark om samarbejdet.   

Billetter til forestillingen kan købes på www.mungopark.dk. Læs mere her.     

For mere info kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20789401 og troels@mungopark.

Fakta om FEJRING AF ET GODT MENNESKE 

Sted: Mungo Park, Fritz Hansens Vej 23, 3450 Allerød og Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg   

Spilleperiode: Premiere på Mungo Park 10. Maj hvor den spiller indtil 8. juni 2019. Spiller også på Aveny-T 22.-24. maj 2019.  

Varighed: 90 minutter 

Medvirkende: Marianne Mortensen 

Dramatiker: Mathilde Walter Clark 

Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen 

Scenograf: Mie Riis 

Lyddesign: Emil Bøll 

Lysdesign: Mikkel Givskov Hansen 

Alder: Anbefalet fra gymnasiet 

 

Om Marianne Mortensen
Uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1983 og en del af Mungo Parks ensemble siden 2014. Hun har gennem sin karriere både spillet på landets store og små scener, modtaget Reumert-priser samt haft roller på både TV og i film. Marianne var desuden en central figur på den danske musical-scene i 90’erne. 

Læs mere om Marianne her  og her  

 

Om Mathilde Walter Clark
Dansk forfatter, cand.mag. i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. Hun har senest udgivet den succesfulde roman ”Lone Star”, som er nomineret til DR Romanprisen 2019. 

Debuterede i 2004 med romanen “Thorsten Madsens Ego”, og har siden udgivet romanerne “Priapus” (2010) og “Gips” (2012) og novellesamlingerne “Tingenes uorden” (2006) og “Grumme historier” (2011). 

Hun har modtaget Carlsbergfondens pris som Årets fund i 2005 og Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. 

Læs mere om Mathilde Walter Clark her.

Læs mere