16:29

Næste Forestilling: 13. apr > Periode: 13. apr - 15. apr
 Jyllands-Posten /  KulturKongen /  Sceneblog /  CPHculture /  Den 4. Væg /  Ungt teaterblod /  Nordjyske Stiftstidende /  GregersDH /  

Talent-Reumertvindende fortælling løst inspireret af Europas første live-streamede selvmord

Flere end tusind mennesker ser med klokken 16:29, da 19-årige Océane springer ud foran et tog og live-streamer sit selvmord. Océane er en helt almindelig pige, der bor i en et-værelses lejlighed og arbejder på et plejehjem 20 timer om ugen. Hun hører romantisk pop og lægger som mikro-influencer perfekte skygger på sin næse, der får hende til at ligne Taylor Swift. Men Océanes virkelighed krakelerer, da hendes ekskæreste udsætter hende for en voldelig handling og leaker det på internettet, som bliver deres komplekse kampplads.

16:29 er en fiktivt portræt af en generation af unge kvinder fra forstadens friluftsfængsler, i en af Europas fattigste forstæder, med internettet som global baghave. Forestillingen taler kritisk ind i en stigende tendens, hvor europæiske unges identitetsforvirring fører til at de tager fatale livsvalg: med et ben i en falleret, trøstesløshed virkelighed og et andet ben i den digitale verdens uendelige muligheder.

Dramatiker og instruktør: Anna Malzer Lysdesigner: Mads Eckert Lyddesigner: Nanna Schleimann Medvirkende: Amira Jensen/Nana Morks  

Originalproduktion: Teater Momentum (2019)

Mungo Park og Dreyers Fond sætter sammen fokus på digitale krænkelser. Dreyers Fond sponsorere helt eksklusivt gratis billetter til alle under 25 år. Find den dato, du ønsker at se forestillingen på www.mungopark.dk, vælg dine pladser, tryk ”indløs kampagnekode” (lige under ”Føj til kurv”) og indtast blot koden “sponsoreret”.

Anbefalet aldersgrænse: 14 år

Varighed: ca. 1 time

Forestillingen spiller på Scene 2.

Læs mere
Apr
lør
13
apr
16:29
kl. 17.00 Mungo Park
man
15
apr
16:29
kl. 20.30 Mungo Park

Anmeldelser

 • "Helt igennem formidabel iscenesættelse... Teksten er dramatisk og dramaturgisk velskrevet... Kompositionen igennem forestillingen er velfungerende, stemningen er intens, og skuespillet er formidlende uden at være for praktisk... Et væld af tekniske løsninger er imponerende velintegreret i såvel iscenesættelsen som i scenografien... De provokerer vores sanser uden at tage fokus fra handlingen."
  Jyllands-Posten
 • "En ovenud fantastisk oplevelse... Tankevækkende og foruroligende stykke om manglen på nærhed, mening og fællesskab i europæiske storbyer og forstæder... Weltschmerz er stadig højaktuelt... Så bevægende, at det nærmest virkede respektløst, at være så begejstret efterfølgende... En flot og intens monolog"
  KulturKongen
 • "Anna Malzer rammer perfekt den trøstesløse stemning i den fattige forstad... Fra første moment er man som publikum draget ind i pigens teenageliv... En umådeligt velskrevet monolog... Anna Malzers knivskarpe replikker får sat ord og følelser på en ubærlig handling... Anna Malzers personlige instruktion er så god... Anna Malzers neoeuropæiske mareridt makes you wanna cry
  Sceneblog
 • "50 minutters magnetisk teater... En præstation der huskes længe efter"
  CPHculture
 • "Borer sig nærmest ind i én... En ekstrem stærk oplevelse... En gribende monolog... Harmonerer virkelig godt... En oplevelse, der kommer rundt om hele paletten... Håber at den bliver bredt ud over hele Danmark og resten af verden... Et uhyre vigtigt budskab"
  Ungt Teaterblod
 • "Medrivende monolog om livets gru og altædende ensomhed... Både skræmmende og stærkt at bevidne... Har meget at sige til alle aldersgrupper... Overbevisende! Ja så stærkt og sikkert, at hun næsten forplanter sin desperation til den fyldte publikumssal... Anna Malzer skaber et ”sikkert” rum om hovedpersonen, som kun yderligere understreger hendes dybe og desperate ensomhed... Dette må være advarslen fra dette prisværdige teaterinitiativ, som her er ført til ende med sikker hånd"
  XQ28.dk
 • "Gribende og smertefuld... Et generationsportræt, der formår at sætte den enkeltes smerte ind i en større sammenhæng og skabe resonans... Et præcist portræt af en selvdestruktiv, ung kvinde... Smerten bliver hængende længe efter"
  POV International
 • "Et udtryk for den europæiske ungdoms mismod... Anna Malzer formår at skildre den særlige mismodsstemning, som var fremherskende i de parisiske forstæder... Et virkeligt fint og indlevende portræt af den unge, franske kvinde... Giver Océane et menneskeligt præg...
  Dagbladet Information
 • "Umuligt ikke at sidde tilbage med en klump i halsen og en flyttet personlig grænse... Vi når både at grine, blive rørt og provokeret... Balancerer perfekt på et knivsæg... Serveret med så meget saft og kraft... Indkapsler fra første øjeblik virkelig den 19 årige franske pige... Karakteren bliver leveret så ærligt... Teksten fletter det hele sammen flydende og med god dramaturgisk fremdrift... Scenografien bidrager i høj grad til helheden med sin kvalme lyserøde æstetik og brugen af lys og musik understreger helt perfekt uden at tage fokus... Se den hvis du vil have et dybere indblik i de unges Europa eller bare vil røres og provokeres af velspillet dramatik og musik!"
  Den 4. Væg
Apr
lør
13
apr
16:29
kl. 17.00 Mungo Park
man
15
apr
16:29
kl. 20.30 Mungo Park