Abrahams Børn (Gæstespil)

Gæstespil af Hans Rønne

Både jøder, kristne og muslimer gør krav på Abraham som deres stamfar, og repræsentanter fra de tre trosretninger har utallige gange ligget i strid med hinanden. Men er det i virkeligheden ikke den samme historie fortalt på tre forskellige måder?

ABRAHAMS BØRN er i en blanding af personlige erindringer, historiske fakta og religiøse tekster et dristigt forsøg på at bygge bro mellem religionerne og skildre det fælles udspring, som ikke tildeles meget plads i dagens polariserede religionsdebat. I denne modige lecture-performance skræller Hans Rønne lag af de tre religioner og revitaliserer de ­flere tusind år gamle tekster i en underholdende og tanke­vækkende symbiose. For hvor meget ved vi egentlig om islam eller jødedommen? ABRAHAMS BØRN går i kødet på de tre ­store monoteistiske religioners forskelle, men også på deres lig­heder og drømme.
En fortælling om tre religioner, der har smittet og beriget hinanden – kulturelt, åndeligt og intellektuelt.

I den ene hånd har Hans Rønne den ­norske dramatiker Svein Tindbergs prisvindende tekst og i den anden personlige oplevelser fra en skelsættende ­rejse til Mellemøsten.

Publikum Synes

Publikums kommentarer

Ingen anmeldelser endnu

Hvad synes du?

Alle Felter skal udfyldes 350 tegn tilbage


Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist

Fakta

14. + 15. + 16. OKTOBER 2016

Instruktør:
Peter Dupont Weiss

Scenograf:
Gitte Baastrup

Medvirkende:
Hans Rønne

Varighed:
 75 minutter (uden pause)