Abrahams Børn (Gæstespil)

Gæstespil af Hans Rønne

Både jøder, kristne og muslimer gør krav på Abraham som deres stamfar, og repræsentanter fra de tre trosretninger har utallige gange ligget i strid med hinanden. Men er det i virkeligheden ikke den samme historie fortalt på tre forskellige måder?

ABRAHAMS BØRN er i en blanding af personlige erindringer, historiske fakta og religiøse tekster et dristigt forsøg på at bygge bro mellem religionerne og skildre det fælles udspring, som ikke tildeles meget plads i dagens polariserede religionsdebat. I denne modige lecture-performance skræller Hans Rønne lag af de tre religioner og revitaliserer de ­flere tusind år gamle tekster i en underholdende og tanke­vækkende symbiose. For hvor meget ved vi egentlig om islam eller jødedommen? ABRAHAMS BØRN går i kødet på de tre ­store monoteistiske religioners forskelle, men også på deres lig­heder og drømme.
En fortælling om tre religioner, der har smittet og beriget hinanden – kulturelt, åndeligt og intellektuelt.

I den ene hånd har Hans Rønne den ­norske dramatiker Svein Tindbergs prisvindende tekst og i den anden personlige oplevelser fra en skelsættende ­rejse til Mellemøsten.

Læs mere