AFTENER FOR UKRAINE: SKAL VI BOYKOTTE RUSSISK KUNST?

PÅ TVÆRS AF KUNSTEN DISKUTERER VI DETTE SVÆRE, VIGTIGE SPØRGSMÅL

Siden krigen i Ukraine brød ud, har kulturministeren opfordret kulturbranchen til at boykotte al russisk kunst uden undtagelse. En række kulturpersoner har stillet sig kritisk overfor spørgsmålet om boykot, for bliver de russiske kunstnere taget som gidsler i en krig, der ikke er deres? Og lukker vi først munden på de systemkritiske russiske kunstnere, overlader vi så historien til Putin?  Lukker vi en mellemmenneskelig dør, som måske er det eneste sted vi kan mødes, eller er vi nødt til at holde den lukket for at statuere et tydeligt eksempel?  Der er ikke noget enkelt svar på dette komplekse spørgsmål og derfor inviterer Mungo Park med Reimer Bo som moderator til en nødvendig debat.

Afslutningsvis performer Viktor Melnikov og musiker Adam Ørvad et uddrag af ”Et Latterligt menneskes drøm” af Dostovjeski.

PANEL

Viktor Melnikov, skuespiller/født og opvokset i Ukraine

Jon Eirik Lundberg, direktør for Læsø Kunsthal

Mia Rendix, reumertjuryen, speciale i litteratur og censur

Maria Kochetkova: prisbelønnet balletdanser

Sebastian Kloborg: koreograf

Miri Ann Beushel: skuespiller/ukrainsk&russisk baggrund

Debatten starter kl. 21.20 og vi opfordrer kulturledere, kulturpolitikere og selvfølgelig også interesserede publikummer til at dukke op. Har du billet til HUDLØS af den palæstinensiske stjerneinstruktør Bashar Murkus som starter kl. 20 og varer en time, er debatten gratis – så  køb billet til forestilling og oplev både forestilling og debat. Ellers koster en billet 40 kroner.

Læs mere