ARGUMENTER IMOD KVINDER (Gæstespil)

  Jyllands-Posten /  Berlingske /  Fyens Stiftstidende

Moderne og morsom teaterforestilling om mænd og kvinder på vej ind i et nyt landskab sammen. Baseret på bogen af Birgitte Possing.

Hvis der er en debat, man næsten ikke tør gå ind i, så er det debatten om ligestilling og MeToo. Hvem har taleretten, og kan vi undersøge flere aspekter af sagen uden at ryge i flæsket på hinanden? Dramatikeren Thomas Markmann, instruktøren Thomas Hwan og skuespillerne Camilla Bendix, Mathilde Lundberg og Joen Højerslev undersøger ligestillingens faldgruber og fordomme med kroppen og scenekunstens midler.

Hvis vi nu bygger en talerstol, hvem går så op på den? Hvor går kønskampen hen, når den går ind i fremtiden?

Birgitte Possing
F. 1952, professor, dr. phil. og forfatter til blandt andet bogen ”Argumenter imod kvinder” fra 2018. Bogen dokumenterer de argumenter, som kompetente kvinder siden demokratiets barndom er blevet mødt med, og hvis mønstre vi må kende, hvis vi skal ændre dem. Hvor skrækindjagende og hysterisk morsomme de end må lyde.

Medvirkende: Johanne Dal-Lewkovitch, Mathilde Lundberg og Søren Bang Jensen Dramatiker: Thomas Markmann Instruktør: Thomas Hwan Scenograf: SIR GRAND LEAR
Lysdesigner: IMAGOLUX v. Jens Hansen Lyddesigner: Frederik Pedersen Forestillingsleder og rekvisitør: Pernille Rosa Thomsen Produktionsleder: Thomas Dam Jensen Tekniker: Kasper Lindgren Kostumer: Mona Wickstrøm Korleder: Ulrik Bencard Videotilrettelægger: Jannie Schjødt Kold Videoproducent: InstaFilm Fødselsvideo: Eva Rose birth Fotograf: Rico Feldfoss Efter idé af: Jacob Schjødt, Pelle Koppel & Jakob Engmann

Varighed: Ca. 80 min.
Aldersgruppe: Fra 16 år

Læs mere

Anmeldelser

  • Argumenter imod kvinder” tøver ikke med at pege på problemerne, på skurkene og på løsningerne, men den gør det nuanceret og åbent. Vi får indblik i forskelsbehandlingens dybde, omfang og kompleksitet. Den gør grin med vores til tider snævre opfattelse af begrebet ligestilling og udstiller vores stereotype kønsopfattelse.” "De tre skuespillere er tilsyneladende utrættelige. Og i Thomas Hwans umiddelbart kaotiske iscenesættelse er der en velovervejet orden og mening. Hvert eneste scenebillede har et tydeligt udtryk, hver eneste detalje bærer en mening, og hver enkelt bevægelse har en intention. Det giver en gennemført og særdeles helstøbt teateroplevelse."
    Jyllands-Posten
  • "Det er meget muligt, at bogen er inspiration, men teatret vil hellere være teater end litteratur, så her er det først og fremmest de svedende kroppe, der taler. Og samfundsproblematikken – kvinders kamp for at komme til fadet – omsættes til fysiske fornemmelser, sprællevende og skideskægge tableauer i en stil, der helt er forestillingens egen. Mærk kønskampen!"
    Berlingske
  • Kønskamp for fuld udblæsning. Ligestilling, feminisme, MeToo og kønskamp bliver til overrumplende rå og bevidst skudt-over-målet-grotesk protestkomik i "Argumenter imod kvinder".
    Fyens Stiftstidende