CELESTE

Næste Forestilling: 31. aug > Periode: 31. aug - 9. sep

Thomas har rund fødselsdag og hans datter er endnu ikke ankommet. Telefonen ringer og politiet fortæller, at hun har været involveret i en voldsepisode under en demonstration. Men de siger ikke noget om hvordan. Angsten for at der er sket noget alvorligt og uvidenheden om hendes rolle i voldsepisoden, tvinger ham til at granske deres relation, som er blevet anstrengt, hans virkelighed overfor hendes og situationer fra fortid og nutid, for at forstå hvad der er sket med datteren og imellem dem.

Mungo Park er glad for at kunne give dramatiker- og instruktørdebut til den fremadstormende skuespiller og aktivist Amelia Høy, som arbejder både i Danmark og internationalt. Hun har medvirket i serier som DICTE, GIDSELTAGNINGEN og internationale produktioner som serien KILLING EVE og den ikoniske film TOM OF FINLAND. Hun er lige nu aktuel i serien THE HEAD fra 2020.

Skitseformat: CELESTE er en skitseforestilling i vores nye eksperimenterende teaterformat. Dvs. CELESTE er skabt på ultrakort tid og spiller i et næsten nøgent scenerum, i en kort og begrænset periode, hvilket også reflekteres i den kortere varighed og lavere billetpris. Ideen er, at vi på den måde kan gribe de gode ideer, der opstår undervejs i vores daglige arbejde, og handle hurtigt på dem.

Husk Coronapas:
Ved indgangen fremvises et negativt testsvar, som højst er 72 timer gammelt, eller dokumentation for, at du har modtaget dit første stik for minimum 14 dage siden. Der kan foretages hurtigtest (podes i næsen) i Centerhallen, Lilledal 10, 3450 Lillerød lige ved siden af teatret inden forestillingen.

Mungo Park følger myndighedernes aktuelle retningslinjer som følge af Covid-19.

Anmeldelser

 • "Amelia Høy er tydeligvis en talentfuld dramatiker og instruktør... CELESTE rummer både smerte og poesi, og takket være Henrik Prip kommer den unge dramatikers arbejde til at fremstå så godt som muligt. Meget mere kan man vel ikke ønske sig som debutant?... CELESTE formår både at engagere og bevæge... Henrik Prip er en glimrende skuespiller... Han tegner et lavmælt men altid ærligt og komplekst portræt af en kun tilsyneladende ensporet mand"

  CPHculture
 • "Henrik Prip spiller fremragende rollen som den bekymrede far der gerne ville have været den perfekte rige og overskudsagtige men må se i øjnene at det er han nok ikke"

  Kulturkongen
 • "Henrik Prip bruger al sin sympatiske kunnen, udnytter pauserne, underspiller uroen, åbner for tristheden og fortryder de øjeblikke... Amelia Høy har gå-på-mod"

  Frederiksborg Amts Avis
 • “Henrik Prips faderskikkelse i CELESTE er endnu en sejr, som bør anderkendes… CELESTE rammer ned i et politisk spørgsmål om det moderne samfunds fortsatte diskrimination… Det er Black Lives Matter sat ind i dansk køkkenrealisme… Prip er guld værd for Mungo Park… Prip er altid fremragende, for han former sine karakterer, så de bliver ægte mennesker, der sidder på scenen i Allerød… Det lykkes over måde… Prip gør det så naturligt… Prip forstår at materialisere ensomheden… Flot teknisk realiseret… Dette hurtigformat som CELESTE er lavet i er både godt, givende og interessant at overvære”

  Kulturkupeen
 • “Altid 100 % driftsikre og troværdige Henrik Prip… Emnet er interessant og vedkommende, og først og fremmest enormt aktuelt… Den er værd at se for sit tidsaktuelle indhold, for Prips fine spil og fordi pilen for Amelia Høys vedkommende som dramatiker peger i den rigtige retning. Vi vil gerne se mere fra hendes hånd, måske et intenst familiedrama med denne monologs karakterer”

  Morten Buckhøj
 • “Henrik Prip leverer en absolut outstanding performance… En bevægende og insisterende nutidsfortælling om forholdet mellem far og datter, om strukturel racisme… På alle måder både rammende og rørende… Prip er kommet helt ind under huden på den 60årige far… CELESTE er et utroligt fint og nuanceret billede af en hvid mand fra middelklassen”

  Sceneblog
Aug
tir
31
aug
CELESTE
GENSYNSRABAT
kl. 20.00 Mungo Park
Sep
ons
01
sep
CELESTE
kl. 20.00 Mungo Park
tir
07
sep
CELESTE
kl. 20.00 Mungo Park
ons
08
sep
CELESTE
kl. 20.00 Mungo Park
tor
09
sep
CELESTE
kl. 20.00 Mungo Park

Fakta

Medvirkende

Henrik Prip

Instruktør og dramatiker

Amelia Høy

Lyddesign

Emil Bøll