DETTE BURDE SKRIVES I NUTID

Baseret på Helle Helles roman

Dorte Hansen bor til leje i Glumsø på Sydsjælland. Hver dag tager hun toget til København for at passe sit studie, men hun når sjældent frem til universitetet. Der er meget, der forstyrrer: Fortiden med Per Finland, forældrene på trappetrinnet og godstogene, der kommer buldrende gennem natten.

DETTE BURDE SKRIVES I NUTID er baseret på Helle Helles roman, som udkom i april 2010 og blev modtaget med både 5 og 6 stjerner af anmelderne. Bogen blev kaldt et nonchalant mesterværk fra Helle Helles hånd og forfatteren blev tildelt titlen som uofficiel Danmarksmester i antydningens kunst. Helt officielt er bogen nu også blevet prist med De Gyldne Laurbær.

Det er første gang, Helle Helles litteratur dramatiseres til teatret.

Dorte Hansen skriver lejlighedssange, og under arbejdet med forestillingen viste det sig, at det gør Helle Helle også. Meget generøst tilbød Helle Helle os at bruge hendes egne personlige sange, som hun har skrevet til sin familie gennem årene. Fem af disse sange indgår nu i forestillingen som et spor, hvor Helle Helles personlige liv krydsflettes med teaterforestillingen. Hør to af sangene her og her.

Medvirkende i trailer er det originale cast: Marie Bach Hansen, Kasper Leisner, Christine Albeck Børge og Jonas Munck Hansen.

Anmeldelser

  • Berlingske
  • MatroXpress
  • Kristeligt Dagblad
  • "Helt og aldeles uimodståelig"

    Information
  • Jyllands-Posten
  • Frederiksborg Amts Avis

Fakta

Instruktør:
Martin Lyngbo

Medvirkende:

Marianne Mortensen, Christine Albeck Børge, Kasper Leisner, Jonas Munck Hansen

Scenograf og kostumedesigner:
Bodil Bay Schultz

Lyddesign:
Rasmus Overgaard Hansen

Lysdesign:
Jacob Rasmussen

Varighed: 95 min. (uden pause)

OBS: Af tekniske årsager kan vi ikke anvende vores teleslyngeanlæg til visninger af DETTE BURDE SKRIVES I NUTID.

I forestillingen indgår musik og tekst af:
Helle Helle, Søren Kragh Jacobsen, Aksel Agerby, Niels Clemmensen, J.A.P. Schultz, Vidar Sandbeck, Roger Waters/David Gilmour og Mark Knofler

Det er desværre ikke muligt at anvende teleslynge til DETTE BURDE SKRIVES I NUTID.