ERHARD MOD MONOPOLET

ERHARD MOD MONOPOLET

Gladsaxe, året er 1963. DR bygger TV-byen midt i velfærdstatens nye mønsterkommune. Det eneste tv i Danmark. Den eneste stemme vi hører, når vi tænder fjernsynet. DR er klar til at levere public service til hele folket. Men byens borgmester Erhard Jacobsen ser rødt. Han ser et DR, som manipulerer! Erhard går til kamp mod monopolet. Han vil sikre en alsidig fortælling om Danmark.

I 2019 genopliver vi dramaet mellem Erhard Jacobsen og DR’s Børn og Unge-chef, Mogens Vemmer, i en sidste konfrontation mellem de to stridshaner – hvem havde og hvem fik ret?

I Peter Langdals instruktion og Lasse Handbergs dramatisering udfolder Mungo Park årtiers krig mellem Danmarks første og største bykonge og Danmarks første og største radio- og tv-station. Vi vækker monopolet og DR’s “røde lejesvende” til live og stiller skarpt på de aktive lyttere og seere som har revset alt fra Cirkeline til Tine Bryld.

Vi fremkalder de kritiske licensbetaleres fejde mod julekalender, TV-serier, Danmarkshistorien og prisen på medarbejderes hestetransport.

Det er kampen om danskernes holdninger og værdier. Måske vandt Erhard til sidst?

Engang så vi alle det samme. I dag er vi alle hver vores tv-station.

Se TV2 Nyhedernes indslag om forestillingen her. 

Læs mere

ERHARD MOD MONOPOLET: “Kampen om danskernes sjæl”

Anmeldelser

 • "Mungo Park sejrer i Gladsaxe... Et festfyrværkeri af komiske optrin... Mungo Park-teater af bedste aftapning... Forrygende morsomt – uanset politisk ståsted... Nostalgikere kan efter lyst tilføje en ekstra stjerne til de fem."
  POV International
 • "Begavede, højaktuelle referencer til det medie- og kulturpolitiske landskab anno 2019... der sker hele tiden noget spændende og vedkommende på scenen, som vi kan forholde os til... relevant og raffineret med noget på hjerte"
  Den 4. Væg
 • "Fremdrift og smæk for skillingen... Absolut anbefalelsesværdig"
  Kulturkongen
 • "Veloplagt iscenesættelse... Henrik Prips forrygende Jakobsen... en figur der giver god mening på en scene i dag... kærlig fortælleglæde... sprudler et sted mellem beundring og overbærenhed... Henrik Prip leverer en Erhard Jakobsen, der rabler mellem det visionære og klovnagtige, og Anders Budde Christensen er skarp som Mogens Vemmer"
  Politiken
 • "Hæsblæsende underholdende politiske revy... forrygende Henrik Prip... vildt underholdende og morsom sidste armlægning... muntert og eftertænksomt... skægt fortalt... Anders Budde Christensen giver en skøn, nærmest apatisk overbærende godmodighed"
  Berlingske
 • "Mungo Park underholder i Gladsaxe... teater vi kan identificere os med... løjerlig oplevelse... fornøjeligt og tilgængeligt teater... komisk sans og en tydelig, satirisk karaktertegning"
  Jyllands-Posten
 • "Henrik Prip er slående god som Erhard Jacobsen, Anders Budde Christensen en fornøjelse som Mogens Vemmer, Malin Rømer Brolin-Tani en gæv og altomfattende Mor Danmarks Radio samt fru Jacobsen og Jonas Munck-Hansen en lang stribe af fikse karikaturer, ganske godt skuldret af Mungo Parks trofaste musiker."
  Frederiksborg Amts Avis
 • "Mesterligt iscenesat og perfekt afstemt. Timingen i det underholdende, hæsblæsende tempo er eminent. Pragtfuldt legende og alligevel balanceret teater. Det er flot set af Handberg og Langdal at lade bilen være forestillingens stilfærdige, bærende symbol."
  Weekendavisen
 • "Det er meget morsomt... fuld af muntre tilbageblik"
  Gregers Dirckinck-Holmfeld
 • “Henrik Prip er imponerende god. Han får så mange nuancer med. Det er sjovt, det er underholdende."
  Kulturkupeen
 • "Henrik Prip er en meget loyal stedfortræder for den snusfornuftige Erhard... Det er det helt rigtige kapitel af den danske mediehistorie, Mungo Park iscenesætter... Føles ekstra relevant i en tid, hvor DR skal ændre sig radikalt efter et medieforlig... En hæderlig ambition"
  Dagbladet Information
 • "En dynamisk, historisk og humoristisk forestilling... Humoren bliver brugt med sådan en substans, at det hjælper forstilingen på vej... Henrik Prip har virkelig forstået at finde frem til Erhard både fysisk og psykisk... Han får alle nuancer med, og hans betoning og indlevelse i rollen er helt eminent, og minder på mange måder om den virkelige Erhard Jacobsen... Du vil lynhurtigt få forståelse for historien, og du behøver faktisk ikke at have styr på politik for, at du forstår forstilingen; det kommer helt af sig selv... Mungo Park kan bestemt være stolte af deres produkt. Der er blevet lavet en utrolig flot forestilling. "
  Ungt Teaterblod
 • "Morsom og tankevækkende satire om magt, folkeforførelse, (manglende) selverkendelse og selvdestruktion... Henrik Prip og Anders Budde Christensen er forrygende som kamphanerne Jacobsen og Vemmer..."
  KOP Kultur
 • "Det er en fryd at overvære de verbale slagsmål i forestillingen... En fornøjelig og nostalgisk aften... Vi er til både satire, revy og historietime i Grønnemoseskolens festsal der egner sig rigtig fint til teater... Henrik Prip giver Erhard en kampvilje og en følsomhed der gør ham meget menneskelig."
  XQ28.dk
 • “Henrik Prip skaber en imponerende lighed med Erhard. Der spilles med en livgivende entusiasme. Underholdende og veloplagt revy-komedie.”
  MortenBuckhøj.dk
 • "Lasse Bo Handberg har skrevet en kærlig og morsom tekst om originalen Erhard Jacobsen. Peter Langdals legesyge og lynende hurtige tempo skinner igennem og sammen med Karin Betzs fantasifulde og farvestrålende scenografi og kostumer, bliver ’Erhard mod monopolet’ en morsom og tankevækkende gåtur ned af ’memory lane’... Et tiltrængt indspark i debatten om kulturpolitik og armslængdeprincippet"
  Enturikulturland.dk

Presse

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk