Fejring af et godt menneske

Kærligheden førte hende til Alaskas dybe skove, da hun som helt ung var au pair i USA. Her tog hun et valg, som ingen i hendes familie eller venner kender til.

Tilbage i Danmark fylder hun mange år senere 60 og gemmer sig i skabet for lige at øve sin tale og finde mod til at gå ned til gæsterne, der begynder at ankomme. Men som en bold under vand hun ikke kan holde nede, trænger hændelsen fra fortiden sig på. Hvem er det egentlig de fejrer? Kan man fortryde ikke at fortryde?

Forfatter Mathilde Walter Clark tager i denne, sin første, teaterforestilling, os helt ind under huden på en stjerneforsker, der udadtil er et godt menneske, en ildsjæl og et menneske med overskud. Men indadtil, alene i sit skab, foran publikum, konfronteres hun med det tabubelagte spørgsmål; må man sørge over sine valg hvis man ikke fortryder dem?

FEJRING AF ET GODT MENNESKE er en intim og personlig forestilling om hvad det vil sige at være et godt eller dårligt menneske. Om tiden der bare æder sig ind på én, uden at man kan stille noget op. Og mest af alt er det en forestilling om at være menneske på godt og ondt. For tingene er ikke altid så enkle som de ser ud. Og nogle gange er vi allermest gode, når vi er allermest onde.

Forestillingen er skrevet særligt til og markerer samtidig vores ensembleskuespiller Marianne Mortensens 35-års jubilæum.

Om Mathilde Walter Clark
Dansk forfatter, cand. mag. i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. Hun har senest udgivet den succesfulde roman ”Lone Star” der er nomineret til DR Romanprisen 2019.

Debuterede i 2004 med romanen “Thorsten Madsens Ego”, og har siden udgivet romanerne “Priapus” (2010) og “Gips” (2012) og novellesamlingerne “Tingenes uorden” (2006) og “Grumme historier” (2011).

I 2006 fik hun Carlsbergfondens pris som “Årets fund indenfor Litteraturen”, og har siden modtaget bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Læs mere om Mathilde Walter Clark her.

VEDR. COVID-19: Mungo Park følger naturligvis myndighedernes retningslinjer for kulturinstitutioner, og det er derfor trygt og sundhedsmæssigt forsvarligt for både publikum og personale. 

Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder. Hvis du i forbindelse med billetkøb ikke kan finde sammenhængende pladser til din gruppe, er du velkommen til at kontakte billet@mungopark.dkfor hjælp.

Vi tager dog forbehold for, at vi ikke kan garantere de eksakte pladser, der fremgår at købte billetter. Det kan blive nødvendigt at omplacere publikum efter myndighedernes forskrifter.

Vi glæder os til at byde jer velkommen i teatret!

Læs mere

FEJRING AF ET GODT MENNESKE

Anmeldelser

 • "Mathilde Walter Clarks monolog vil sikkert vise sig at blive stående som en betydelig fortælling"
  Frederiksborg Amts Avis
 • "Marianne Mortensen er gribende... Dramatikeren Mathilde Walter Clark behersker sproget mesterligt... vigtigst af alt formår stykket at efterlade sit publikum med et spørgsmål at stille, når vi står foran spejlet når vi kommer hjem i vores egen private garderobe."
  POV International
 • "Forløses fremragende af Marianne Mortensen, der ikke rammer en tone skævt"
  Iscene
 • "Marianne Mortensen er rystende god. Perfekt i kontrol og timing med et sitrende nærvær"
  Mortenbuckhoj.dk
 • "Det er det mest rørende og originale teater, jeg har set i år... Den sidste halve time var jeg opløst i stille, silende gråd."
  Weekendavisen
 • "En gribende fortælling om et levet liv... Det er et glimrende stykke... Marianne Mortensen er fremragende i Kamilla Bach Mortensens intense iscenesættelse... Tillykke med 35-års jubilæet!"
  KOP Kultur
 • "Bragende flot præstation af Marianne Mortensen"
  Michael Svennevig
 • "Marianne Mortensen er en habil og professionel skuespiller"
  Ungt Teaterblod
 • "Meget imponerende og meget rørende. En stærk, uafrystelig historie om alle de valg vi træffer gennem livet"
  Enturikulturland.dk

PRESSE

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk