Golden Days Festival: Piedestal af lokal heltinde afsløres, digtoplæsning og talk

Mungo Park er partnere i dette års Golden Days Festival med overskriften QUEENS. I år hylder festivalen kendte og ukendte kvinder gennem historien, som har gjort en forskel for vores samfund – både i politik, samfund og kunst.  I forbindelse med festivalen bliver der sat en piedestal for sygeplejersken Elise Sørensen, der opfandt stomiposen. Vi står på Mungo Park for at skabe et arrangement omkring hende og den piedestal som opstilles for hende.

Arrangementet koster 100 kr. og inkluderer et glas vin, en snack og en talk/paneldebat om ligestilling.

PROGRAM:

Kl 17.30: Afsløring af Elise Sørensens tomme piedestal

–          Sted: På ”Ø’en” – pladsen i toppen af gågaden overfor Allerød Station (3 minutters gang fra Mungo Park)

–          Tale af Allerøds borgsmester Karsten Längerich

–          Digt for Elise Sørensen af Nanna P. Tüchsen

Kl 18: ”Fyraftensforsamling” på Mungo Park

–          Sted: Mungo Park, Fritz Hansensvej 23

–          Paneldebat med Marie Vedsted Christiansen (sundhedssektoren), Kirsten Dinesen (det private erhvervsliv), Nanna P. Tuchsen (kulturbranchen) og Lars Bjerregaard (restaurationsbranchen), modereret af Anna Malzer, direktør for Mungo Park

Talk: KONKRET LIGESTILLING – hvad skal vi ændre i dag?

Der er endelig sat streg under den manglende ligestilling og et opgør med den skæve magtfordeling, kønnene imellem, er sat i gang. Der er derfor mange gamle vaner og kulturer som skal ændres – hvilket heldigvis er i gang – men her på Mungo Park spørger vi os selv, hvad kan vi gøre for at det går hurtigere?

Efter den festlige afsløring af Elise Sørensens piedestal, har vi samlet et storstilet panel som vil diskutere, hvordan vi kan blive bedre til at give plads til kvinder i erhvervslivet. Med andre ord; hvordan kan vi alle blive bedre til at lade rebstigen hænge, så den næste kvinde også kan komme med ind i nye rum. Og hvordan sørger vi for, at vi ændrer det nu?! Vores håb for paneldebatten er, at vi med bred repræsentation fra flere brancher, kan have en erfaringsudveksling og åben debat om, hvordan vi kan blive endnu bedre til at sikre en plads for vores næste i forhold til løn, vilkår og generel kulturfornyelse.

 

Læs mere