GALATHEA3000

★★★★★ POV International
★★★★★ Sceneblog
★★★★★ DETSKUDUSE.DK

En mand, der hedder Pygmalion, har netop modtaget sin nye kærlighedsrobot Galathea3000 som kur mod hans ensomhed. Men er hun nu også det?

For i sin nysgerrige iver efter at lære verden at kende, stiller hun flere og flere filosofiske spørgsmål til Pygmalions store irritation. For første gang i 2000 år giver Mungo Park nu endelig scenen til Galatheas side af den kendte græske myte. Og den er mildt sagt ikke helt den samme som Pygmalions.

Gør dig klar til at møde Galathea3000.

Forestillingen er skrevet af det unge fremadstormende talent, dramatiker Marie Bjørn, som blev Reumertnomineret i 2020 for sin debut Apokalypse på Momentum, og den er instrueret af Reumertvinderen Anders Lundorph.

OBS! Der anvendes stroboskoplys i forestillingen.

Husk Coronapas:
Ved indgangen fremvises et negativt testsvar, som højst er 72 timer gammelt, eller dokumentation for, at du har modtaget dit første stik indenfor de seneste 14 dage. Der kan foretages hurtigtest (podes i næsen) i Centerhallen, Lilledal 10, 3450 Lillerød lige ved siden af teatret inden forestillingen.

Mungo Park følger myndighedernes aktuelle retningslinjer som følge af Covid-19.
Læs mere

Anmeldelser

 • “GALATHEA3000 er en helt ny størrelse... Virkelig sjovt... Ellaha Lack er fremragende i sine mangfoldige fremtrædener, som uskyldig lillepige, som hypersexet, liderlig twerkqueen, som reflekterende fortæller, som nysgerrig og irriterende logisk udfordrer af Pygmalions overbevisninger.”
  POV International
 • “Ellaha Lack får foldet sit talent ud til max. Hendes skift mellem den smilende, blide og føjelige dukke, og den spørgende, kritiske og selvstændige kvinde, er outstanding i Lundorphs instruktion.” “Der er masser af samtidssvirp i den nye rising star dramatiker Marie Bjørns tekst, hvor hun konstant lægger flere lag på uskyldige replikskifter.” “Marie Bjørns tæft for ord er uafviseligt stor, og i GALATHEA3000 giver hun los på kvindens vegne, i en sønderknusende massakre på manden der tænker at kvinden er bedst uden minder.” “Det er ny nutidig dramatik, og det er ikke noget tilfælde at det er landet på Mungo Park, hvor Anna Malzer med turbofart er ved at etablere sig som teaterdirektør med mening.”
  Sceneblog
 • “Ellaha Lack er en eksplosion... Stykket er knivskarpt afleveret, rapt i replikken, brandskægt og åbent for eftertanke... Underholdende erotisk/romantisk sci-fi-thriller med svirrende spank til tidens tabermænd og som vanligt eksekveret med fynd og klem på en af Danmarks mest forfriskende teaterscener... skarp scenografi af fængslende, mobilt lysdesign... Øjne og ører pirres fra til slut... Et vildt ridt i strobo-light og pirrende pink til dunkende beats... tidsånden frames håndfast i den fremstormende dramatiker Marie Bjørns udlægning... Forestillingens helt store scoop er Ellaha Lack som Galathea... Et hylende morsomt hamsterhjul af tragedie!... Brølende sjov er også Galateas godnatsang til den søvnløse Pygmalion, der lægger salen ned, da hun giver temaet fra Titanic for fuld, misforstået udblæsning... giver dig noget at tænke over, og det er jo dét, godt teater gør. Det beviser teaterchef Anna Malzer og hendes unge, stærke ensemble atter en gang på Mungo Park. Go’ tur til Allerød!”
  DETSKUDUSE.DK
 • "Mungo Park jonglerer underfundigt med størrelserne i dette køns- og kærlighedsspil... Kvindelige tilskuere ler hjerteligt fra start... Stykket spiller ind i den moderne kønskamp på en opfindsom måde og tager godtens parti overfor den lyse bejler... Ellaha Lack er iøjnefaldende velvalgt i sin stivede, stumpede festkjole og sikker i replikken... Mikkel Rostrups rullende scenografi fungerer fint"
  Frederiksborg Amts Avis
 • “Rammer tidsånden... skuespillet er overgivent og overbevisende.. mytestoffet tigger om at blive genfantaseret med feministisk fortegn et par årtusindes kønskamp senere, hvor kunstig intelligens er en kollektiv besættelse”
  Weekendavisen
 • "En frisk og gennemført modernisering af en ældgammel myte, der i hænderne på denne kompetente trup bliver både sjov, seriøs og skræmmende... Farverne, lyset, lyden og skuespillerne smelter sammen i en lækker cocktail af cremede formuleringer, sukkerpop og stilrene scenebilleder... Hele salen bliver taget med bukserne nede, og der høres latter fra alle hjørner... Fortællestilen fungerer super godt... Især én ting fungerer særligt godt; Bjørn undervurderer aldrig sit publikum, men udfordrer dem i stedet... Det geniale i scenografien ligger i, hvor stor en rolle, det hele kommer til at spille for fortællingen, samt i samspillet med lydeffekterne... Universet, der er skabt ved fælles kraft af henholdsvis lys- og lyddesignere, Mikkel Givskov og Asger Kudahl, sammen med alle de ovennævnte, er ret så sexet."
  Den 4. Væg
 • "Når en forestilling spiller i Mungo Park, så ved man at det bliver en både underholdende, skæv og grænsesøgende oplevelse... overraskende, underholdende og flere steder så humoristisk, at hele salen må bryde ud i latter... Det er generelt imponerende at se, hvordan alle elementer af forestillingen går op i en højere enhed og befriende at få bekræftet, at substans og underholdning ikke behøver at være gensidigt udelukkende... Tankevækkende indhold, grænsende til det filosofiske, og et godt grin, grænsende til det groteske... Ellaha Lack og Zaki Nobel Mehabil formår at rive publikum igennem det meste af følelsesspektrummet og tilbage igen... Dynamikken er skøn mellem de to skuespillere, som svinger fuldstændigt ubesværet mellem de søde, pladderromantiske samtaler og grusomme sammenstød... Kombinationen mellem de vidt forskellige stemninger fungerer overraskende godt og holder publikum på dupperne hele vejen igennem... Denne moderne fortolkning af den klassiske fortælling berører flere umiddelbart tunge og seriøse emner såsom ligestilling, magt, vold og manipulation mellem mænd og kvinder... Scenografien fungerer imponerende godt...
  Ungtteaterblod
 • “Tak for grinet, gyset og modet til at se verdens sammenhæng på helt andre måder... hylende morsom og svirpende skarp... helt genialt... dramatiker Marie Bjørns tekst er, når den er bedst, piskeslag i ansigtet, en massakre og et angreb... Ellaha Lack er vidunderlig, skarp og skræmmende som Galathea, skiftevis et sukkersødt dukkebarn og en kritisktænkende kvinde... Zaki Nobel Mehabil og Lack matcher hinanden rigtig fint og formår at få det bedste frem”
  Enturikulturland.dk

PRESSE

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk