Generation 9/11

Næste Forestilling: 19. okt > Periode: 19. okt - 22. okt

“Would everybody please go to the canteen?”

Danske Esther står i billedkunstlokalet på sin amerikanske skole i 2001, da allekaldet lyder. Hun er 11 og flyttet til New York året forinden. I kantinen bliver alle mellemskolebørnene bedt om at dele sig i to grupper: dem der har forældre, der arbejder i tvillingetårnene, og dem der ikke har. Esther føler sig udenfor. Alle hendes venner er i en anden gruppe end hende. Hendes forældre arbejder nemlig hjemmefra.

GENERATION 9/11 handler om at få sit første kys efter 11. september. Om at føle sig fremmed i det land, man bor i, og om at få grineflip fordi Williams far pludselig går med pistol.

Men den handler også om en ung arkitekt ved navn Minoru Yamasaki, der får til opgave at bygge et monument for verdensfreden midt i New York City. Året er 1973, og de to bygninger kalder de for World Trade Center: En repræsentation af menneskets tro på menneskeheden, som Minoru siger ved åbningsceremonien. Fremme i 2001 oplever Esther og hendes venner, at der begynder at gro to tårne i maverne på dem. To tårne, som bliver ved med at vokse.

Dramatiker Nanna P. Tüchsen var 11 år og boede med sin familie i New York, da
flyene ramte de to tårne den 11. september. Allekaldet over skolens højttaler sidder stadig den dag i dag i hende. Og efter 20 år har hun skrevet en forestilling om terrorangrebet, der ændrede alt.

Læs interview med Nanna i Betty Nansen Teatrets magasin her

Co-produktion med Betty Nansen Teatret markerer 20-året for 11. september

GENERATION 9/11 er skabt i samarbejde med Betty Nansen Teatret, hvor den har premiere den 11. september 2021, som er 20-året for terrorangrebet i New York.

Efter spilleperioden på Betty Nansen Teatret bliver GENERATION 9/11 en fast del af Mungo Parks repertoire først på vores scene i Høje Gladsaxe og senere i Allerød.

Er du årskortholder? Vi arbejder på en afklaring om, hvorvidt det er muligt at benytte årskortet i spilleperioden på Betty Nansen Teatret. Indtil da anbefaler vi at reservere billetter til spilleperiode på vores scene i Gladsaxe.

Mungo Park følger myndighedernes aktuelle retningslinjer som følge af Covid-19.
Oct
tir
19
okt
Generation 9/11
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe
ons
20
okt
Generation 9/11
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe
tor
21
okt
Generation 9/11
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe
fre
22
okt
Generation 9/11
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe

Fakta

Medvirkende

Sebastian Henry Aagaard-Williams

Ellaha Lack

Zaki Nobel Mehabil

Dramatiker

Nanna Tüchsen

Instruktør

Anna Malzer

Scenograf

Ida Grarup

Lyddesign

Emil Bøll

Lysdesign

Christian Alkjær