Generation 9/11

 POV. INTERNATIONAL /  Kulturformidleren /  Politiken /  Børsen

Er du med os eller imod os?

Danske Esther er på sin amerikanske skole i 2001, da allekaldet lyder. Hun er 11 år og lige flyttet fra Nordvest til New York. I kantinen bliver alle børnene bedt om at dele sig i to grupper: dem der har forældre, der arbejder i tvillingetårnene, og dem der ikke har.

Terrorangrebet slår sprækker helt ud i den amerikanske forstadsidyl, hvor Esther bor. De voksne forvandler sig til groteske og forskruede skabninger, der snakker om krig, konspirationer og politik. Splittelsen i det amerikanske samfund rammer lige ned i Esthers vennegruppe, som nu, overladt til sig selv, skal lære at navigere i en ny, uigennemskuelig verdensorden på egen hånd. “Either you are with us or you are with the terrorists”, sagde Bush. Hvad gjorde det ved børnene af 11. september at blive tvunget til at vælge side?

Dramatiker Nanna P. Tüchsen var selv 11 år og boede med sin familie i en forstad til New York, da flyene ramte. Oplevelsen sidder stadig i hende som to tårne, der bliver ved med at vokse i maven. Forestillingen er instrueret af Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer.

Læs interview med Nanna i Betty Nansen Teatrets magasin her

Co-produktion med Betty Nansen Teatret markerer 20-året for 11. september

GENERATION 9/11 er skabt i samarbejde med Betty Nansen Teatret, hvor den har premiere den 11. september 2021, som er 20-året for terrorangrebet i New York.

Medvirkende: Sebastian Henry Aagaard-Williams, Emma Silja Sångren, Søren Birch Plum Dramatiker: Nanna Plechinger Tüchsen Instruktør: Anna Malzer Scenograf: Ida Grarup Lyddesign: Emil Bøll Lysdesign: Christian Alkjær Speak: Amelia Høy Coverfoto og pressefotos: Miklos Szabo Varighed: 1t. 15 min.

Læs mere

Generation 9/11 Teaser

Anmeldelser

 • "Jeg kan ikke se, hvordan det kunne gøres bedre... Den bedste gengivelse af de følelser og tanker jeg gennemlevede efter 9/11... Skuespillerne gør det eminent... Fremragende manuskript... Stramt fortalt og ofte ret morsom"
  Kulturformidleren
 • "En rørende og vedkommende femstjernet oplevelse"
  POV INTERNATIONAL
 • “Det giver god mening at fortælle historien gennem et barns sårbare, men også livskraftige tilgang til verden... En anderledes, mere legende absurd tilgang... Stærk skuespillertrio topper med et sprælsk leben – i stakåndet tempo... Forstærker billedet af en generation, som er rodløs og overladt til sig selv... Et herligt forskruet udtryk for en radikalt forandret virkelighed... Skildrer generation 9/11 i en grotesk underholdende form... Oplagt til et ungt publikum... Den splittede, revnede verden kommer godt frem i Nanna P. Tüchsens tekst, hvor nye politiske, etniske og identitetspolitiske grænser og grupperinger skyder op... Vil helt sikkert ramme det unge publikum med sin grotesk, underholdende stil.”
  Politiken
 • "Veldrejet stykke... Det her er virkelig et stykke og en dramatiker der har noget på hjerte... Det er dét stykket kan og vil: åbne vores øjne... Ellaha Lack er topcharmerende... Et reflekteret syn på den gemte og glemte generation efter 9/11... Det er grumme godt og det går absolut ind under huden"
  Børsen
 • "Meget gennemført forestilling... Set gennem børns øjne, hvilket fungerer fint... Scenografien er ekstremt veludført... Der gives gas med krop og stemme"
  Ungt Teaterblod
 • "Det er ikke nemt at skabe teater om så alvorligt et emne og ikke havne i 'kronik-teater'. Men det er lykkedes overbevisende af den unge dramatiker Nanna Tüchsen"
  Kulturkupeen
 • "Dejligt velskåret forestilling, der synes at tale direkte til min egen generation"
  Den 4. Væg