H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR

H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR

En hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter. 156 eventyr. Tre skuespillere. Én forestilling.

”Klart frostvejr. Øm i penis. Spadseret” (H. C. Andersens dagbog, 1845)

På sit dødsleje indser H.C. Andersen, at han udelukkende vil blive husket for sine eventyr. Ikke romanerne, digtene eller skuespillene. Ikke papirklippene, rejseskildringerne eller julehjerterne. Kun eventyrene, intet andet. Denne isnende erkendelse sender den døende digter på en rejse gennem forfatterskabets eventyr. For er det nok, og er det godt nok? Er det tilstrækkeligt til evigheden?

H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR er udviklet til Mungo Park af den prisbelønnede instruktør Heinrich Christensen, der tidligere har instrueret teatrets gigantsucces Opsang. Nu vender han tilbage, og denne gang har han allieret sig med Danmarks nationaldigter nummer et.

Instruktør og dramatiker: Heinrich Christensen, Medvirkende: Nana Morks, Henrik Prip, Jonas Munck Hansen, Scenograf: Lisbeth Burian, Lysdesigner: Jacob H. S. Rasmussen, Lyddesigner: Rasmus Overgaard Hansen, Komponist: Jonas Munck Hansen, Sangtekster: Heinrich Christensen, Jonas Munck Hansen, Instruktørassistent: Emil Amby, Kostumier: Pille Behrendt, Rekvisitør: Karin Ørum, Rekvisitørassistent: Matilde Schwartz, Coverfoto og preseefotos: Jon Kort, Producent: Jakob Holm

Varighed: 110 minutter (uden pause), Alder: Anbefalet fra gymnasiet

OBS:
Det er desværre ikke muligt at anvende teleslynge til visninger af H. C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR. Denne forestilling benytter teaterrøg. Røgen er ufarlig for luftvejene.

Læs mere

Anmeldelser

 • "Mungo Parks turbogennemgang af H.C. Andersens 156 eventyr er sjov. Men også en alvorligt ment hyldest til kunstens værdi i menneskets liv... Den sprudlende og nærmest anarkistiske tilgang til klassikeren og kulturarven er lige det, der skal til for at få nationaldigteren ud fra den krog, han blev trængt op i efter jubilæumsåret i 2005... En befriende lyngennemspilning, der overraskende godt rammer dybden og livsbrutaliteten i teksterne, frisker dem op og lader dem træde ind i en helt moderne kontekst... Frådende feministiske, afsindigt underholdende analyser af eventyrene... Rammer tankevækkende præcist... Sjov og alvorlig på samme tid... Forestillingen kan vende bunden i vejret på nationaldigteren, fordi den har en kærlighed til den gamle, geniale krukke, og fordi den ikke bare har læst eventyrene, men også forfatteren selv... Bevægende... Frække og festlige farce... Hyldest til litteraturen og kunsten og til det, den kan forløse i os som mennesker"
  Berlingske
 • "Vildt morsom! Men den er heldigvis mere end bare grinet.... Hjertegribende.... Det er stramt og præcist hele vejen igennem med suveræne skift af stemninger, magtrelationer, eventyr og virkelighed."
  Jyllands-Posten
 • "Efterårets bedste forestilling"
  Kulturkupeen
 • Frederiksborg Amts Avis
 • "Sindssygt morsomt... Rørende og blændende godt gennemført...
  Gregers Dirckinck-Holmfeld
 • "H.C. Andersen er aktuel på ny"
  Magasinet KBH
 • "Imponerende... Jeg har aldrig set noget lignende... Endnu en eventyrlig aften med Mungo Park... Meget overraskende... En underholdende men også dyster rejse... Seværdigt stykke...
  Ungt Teaterblod
 • "Underholdende og oplysende turbo-tour de force (...) Som teater på én gang morsomt, rørende og velspillet."
  Weekendavisen
 • "Fantastisk rejse ind i det H. C. Andersenske univers"
  EnTuriKulturLand.dk
 • "Bør sendes på turné til samtlige af landets skoler"
  Politiken

PRESSE

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk