Hjemme Bedst (Gæstespil)

 "Oplev dem og diskutér med dem. En ualmindelig engageret, lærerig og underholdende oplevelse." - Rune Engelbreth Larsen (forfatter/debattør) /  "Excellent audience involvement by 5240 Act Now” - Margrethe Vestager (EU Kommissær)

Forumteater om at leve og bo i Danmark – med en anden etnisk baggrund.
Gæstespil i samarbejde med Teater Momentum.

Et grundliggende behov for alle mennesker er at føle sig hjemme, at føle sig tryg fysisk som psykisk.

“Sorte svin!” Det havde de råbt efter hende dengang, uden for købmanden. De havde næsten set bange ud selv. De unge mænd. De var ikke fulgt efter, men havde bare set efter hende. Og børnene, som var små dengang og ikke rigtigt havde forstået situationen. Sådan virkede det i hvert fald. Men hun var blevet bange. For at de skulle mærke hadet og vreden. Angsten sad stadig i hende……

Forestillingen tager afsæt i bogen “Hej Danmark/Fremmed vær høflig” af Julie Kordovsky (cand.psych.aut). Forumteatergruppen ’5240 Act Now’ sætter glimt af livsfortællingerne i scene og åbner til dialog og debat om at være menneske – og bo i Danmark.


Varighed:
120 min.

Manus: Alaa Abdol-Hamid / Ibrahim El-Hassan / holdet Instruktion: Alaa Abdol-Hamid / Jan Foss Medvirkende: Alaa Abdol-Hamid, Nasir Ali, Ibrahim El-Hassan, Jan Foss, Julie Kordovsky, Zainab El-Hassan, Susanne Demuth Rasmussen, Abdulrahman El-Hassan, Sarrah El-Hassan, Sawsan El-Hajj Moussa Producent: 5240 Act Now Præsenteres i samarbejde med: Teater Momentum


Om Forumteatret 5240 Act Now

Startede i 2009 med hjemsted i Odensebydelen Vollsmose.

Omdrejningspunktet for arbejdet er de medvirkendes egne oplevelser i forhold til at vokse op i Danmark, at føle sig fremmed og at stå mellem to kulturer. Målet er at skabe dialog og bruge forumteater til at skabe en større forståelse for de forskellige problemstillinger, vi møder.

Gennem årene har teatret spillet om temaer som social kontrol, diskrimination, racisme, radikalisering, fordomme, generations problematikker mv. Det har bragt gruppen til arrangementer over hele landet.

Forumteater:

Forumteater er en involverende teater- og dialogmetode, der anvender teatret som kommunikationsmiddel og skaber et demokratisk rum.

Publikum spiller hver gang en aktiv rolle i historiens gang. De medvirkende går i dialog med publikum, improviserer og spiller de nye forslag over de aktuelle temaer.

Læs mere