KOOL KOOL KINA (Gæstespil)

PARANOIA, OVERVÅGNING, CIVIL ULYDIGHED, INVASION OG KÆRLIGHED

Historieprofessor og Kina-fetichisten Oscar har mistet sit job efter en depression. Vesten har i professorens øjne dræbt sig selv og udskammet de solidariske idealer – Kina er det eneste idealistiske samfund tilbage i verden, der kan redde Vesten fra forbrugerisme og smags-designede algoritmer, forekommer det ham!

En ung dynamisk, kvindelig kunstmuseumsdirektør ansætter ham i et skånejob som vagt på museet. Her møder han den iltre, cyber-punkede kinesisk/danske multikunstner Ai. Hun er sindssygt optaget af frihed og sin multimedieinstallation INVASION om Kinas nye internationale dominans …
… efter en række intimiderende opkald og skræmmende emails dukker Ai op i Oscars lejlighed.

I Kina undertrykkes ånds- og ytringsfriheden. I Vestens demokratiske lande er der stort set fuld ytrings- og åndsfrihed, men er vi på vej i Kinas retning? I Vesten er det individualistiske vigtigere end det kollektivistiske. I Kina er det omvendt, men er Kina på vej i Vestens retning? I Vesten er overvågning og kontrol et stigende problem. I Kina bliver overvågning til et spil (Social Credit System) og ses som trygt og tillidsskabende.

Forestillingen KOOL KOOL KINA sætter de to meget forskellige samfund op mod hinanden og ser hvordan de – mere og mere – begynder at nærme sig.

KUNSTNERISK KRITIK AF MAGTKAMP

KOOL KOOL KINA reflekterer via en personlig fortælling over menneskets frihed eller mangel på samme i to vidt forskellige politiske systemer.

Forestillingen er en kunstnerisk kritik af måden, den nye dominerende og imperialistiske, kinesiske ideologi fungerer på overfor mennesker både i Kina og nu også i Vesten … men den er også en kritik af den måde, som udviklingen har været på i det demokratiske Vesten, bl.a. i forhold til vore egne selvbestaltede frihedsbegrænsninger.

Kunstnerisk er forestillingen inspireret af den franske og satiriske forfatter Michel Houellebecq. I romanen ’Underkastelse’ skildrer han både underholdende og ondskabsfuldt, hvordan ingen i den vestlige verden har den fornødne livskraft til at forsvare den vestlige verdens liberale livsform og værdier – og derfor mere eller mindre frivilligt underkaster sig andre kulturers værdisæt. Måske er det det, vi er i gang med i Vesten?

KOOL KOOL KINA er en forestilling om paranoia, overvågning, den evige magtkamp … og om to personers ensomhed og kærlighed!

Forestillingen er et gæstespil fra Teater Katapult.

Instruktør: SIMON BOBERG Dramatiker: ALEKSA OKANOVIC Tekstdramaturg:
KAIA FRANSISKA FROSTMANN LUNDENES Medvirkende· JENS ALBINUS SOFIA ČUKIĆ LINH TUYET LE Scenograf: SIGNE KROGH Kostumedesigner: ÅSA GJERSTAD Lyddesign: MARCUS A. HJELMBORG ASGER ELLEGAARD BRUUN Lysdesign: JENS HANSEN Fotograf: RASMUS WANG KAA / BLUE ROOM PRODUCTION Grafik: HEYDAY

Læs mere