‘Kvinde kend din krop’ vakte opsigt på grænsen til ramaskrig, da den udkom første gang i 1975. Dette er den første dramatisering af de populære og indflydelsesrige bøger om kvinder og krop.

Som rødstrømpernes kampskrift i kvindelig selvopdagelse og selvrespekt var den revolutionær. Siden er den blevet ikonisk og efterfølgende har hvert årti fået sin årgang.

Mungo Parks KVINDE KEND DIN KROP udspiller sig som en collage af udtræk fra bøgernes vejledninger, vævet sammen af tanker, følelser og erfaringer fra virkelighedens kvindeliv.

Tilsat humor går det over kvinderoller, orgasme og overgangsalder til nyere fænomener som plastikkirurgi og stress.

Så tag veninderne, mor og datter med under armen til en kærlig og nuanceret hyldest til kvinder i alle aldre. Og glem ikke far og søn. For mand vil da kende sin kvindes krop.

KVINDE KEND DIN KROP er produceret i samarbejde med det norske Rogaland Teater i Stavanger. Manuskript og  iscenesættelse er lagt i hænderne på den prisbelønnede instruktør Kamilla Wargo Brekling.

I efteråret 2015 er KVINDE KEND DIN KROP blevet redesignet med et helt nyt cast: Marianne Mortensen og Henrik Prip.

Reumertvinder 2011

Anmeldelser

 • Politiken
 • Fyens Amts Avis
 • Kultunaut
 • Jyllands-Posten
 • Aarhus Stifttidende
 • Fyens Stifttidende
 • "Det er kosteligt"

  Information
 • "Fremragende teater"

  Weekendavisen
 • "Sjarmerende og overbevisende"

  Stavanger Aftenblad
 • Frederiksborg Amts Avis
 • XQ28
 • Anmelderiet
 • Byenkalder.dk
 • Allerød Nyt
Publikum SynesPublikums kommentarer

 1. Jeg har set Kvinde kend din krop 5 gange – både med familiemedlemmer, kæreste og veninder. Det gør indtryk og gør mig glad! Hver gang! Jeg glæder mig til at se det igen!

  Tina Kreutzer
  7182

 2. Fantastiske skuespillere og virkelig god fortolkning af den gamle bog😁👍🏻💫

  Marianne Haugstrup
  Høll

 3. Det var så rørende og fint. Opgaven er løst til fulde – jeg er meget imponeret.

  Ida Gram
  Ringe

 4. Jeg er imponeret!!! Fantastisk velspillet, humoristisk, overbevisende, følsomt, feminint, nøgent, misforstået – spillet af to fantastiske skuespillere, Marianne Mortensen og Henrik Prip – der i den grad, ser ud til at hvile i sig selv – nøgne som påklædte, i bogstaveligste forstand men ligeldes i overført betydning. Wauuuw❤️

  Tina Dybkjær

 5. For anden gang har jeg stortudet af grin – og lidt af alvor. Sikke en fantastisk præstation af skuespillerne og sikke en vidunderlig, livsbekræftende og kærlig oplevelse! Mit humør steg adskillige grader – lige som sidst

  Ellen Guldager
  Allerød

 6. Fedt Fedt Fedt 😀 Vi var en flok piger der var inde at se stykket sammen efter at have hørt om dette, og selv næsten et år efter griner vi stadig af det. Vi har endda planer om at se det igen. Intet mindre end et genialt stykke med nogle fantastiske skuespillere. Og så kun til 35kr fordi vi fik gruppe/ungdoms rabat. Fedt!

  Sanne Larsen
  Gilleleje

 7. Skøn forestilling – fantastisk præstation på Horsens Ny Teater. Dygtigt, begavet, fornyende teater. TAK!

  Nina Wegner
  Horsens

 8. Kvinde, tag din mand med ind og se denne humoristiske kavalkade over et kvindeliv. Her griner vi af os selv, manden og hinanden samtidig med at vi bliver berørt. Fantastisk energiudladning af de 2 medvirkende, som ikke var Maria Rich og Kasper Leisner i Vejle Musikteater. Tak for en fantastisk oplevelse!

  Vita Vedel
  Vejle

 9. Påvirkende forestilling som jeg længe vil huske: ærligt, supergodt timet hele vejen igennem, og udtryksfuldt skuespil. De ved hvad de vil formidle, og de gør det så overbevisende. Viser dele af livet stærkt, men bestemt med masser af humor. Vi keder os overhovedet ikke, ja vi venter ikke engang på næste indslag/akt/scene/sketch i denne stærke helhe

  Steen Sloth
  Aalborg

 10. Fantastisk stykke og fremragende skuespil. Jeg grinede fra start til slut. Jeg kan varmt anbefale allle at tage ind og se det!

  Ditte Sørensen
  Hvidovre

 11. Hold da op en tempo-fyldt forestilling. Morsom, rørende, kvik , smuk og tankevækkende. Aldrig har jeg følt mig så underholdt i et teater.. HURRA og tillykke …

  Hanne Aaby
  Odense

 12. Fantastisk flot fortolkning af en bog, der har betydet så meget for kvinder igennem de seneste årtier. Imponerende flot skuespilpræstation med få rekvisitter. Hvad krop, bevægelse, stemme og mimik kan vise om kvinders udvikling og liv er dybt fascinerende. Vi var hele følelsesregistreret igennem. Flot spillet – mand og kvinde!

  Henriette Christensen
  Odense

 13. Set i Ballerup november 2011. Det var en aldeles pragtfuld forestilling. Fantasifuld og ærlig. 1000 tak for den super oplevelse. M.L. 72 år.

  Mette Lander
  Måløv

 14. Set for 3. gang med vekslende skuespillere. Torsdag 10/4 med Anne Høyer og Kasper Leisner. Det var en fantastisk performance af de 2. Engageret, ernergisk og total in control af scenen og publikum. Hvor er det mærkeligt, at publikum har stort overtal af kvinder. Det er i den grad også et stykke for mænd. MP – tag det aldrig af repetoiret !!

  Niels Poulsen
  Vedbæk

 15. Fantastisk skuespiller præstation. Uforglemmelig oplevelse- jeg bliver simpelthen nød til at have hele familien ( vores unge børn og deres kærester og ikke mindst min mand) med ind og se dette stykke. :-))

  Marion Krontoft
  Hillerød

 16. Simpelthen så godt. Alle burde se den!

  Charlotte Lumbye
  Kbh. S.

 17. Jeg har set den 2 gange og begge gange var jeg flad af grin! Det er så godt skrevet og genialt fremført. Fantastiske skuespillere!!!

  Lone Woelders
  Farum

 18. Intet mindre end fantastisk! Elsker versionen om hedeture!

  Nina Wistoft
  Gentofte

 19. Lattertårene trillede ned af kinderne. Helt fantastisk præstation af skuespillerne. Deres energi fyldte hele salen.

  Helle Galsøe
  Allerød

 20. Fantastisk forestilling. Flot skuespil. Tak for en skøn oplevelse.

  Irene Christensen
  Helsinge

 21. Fantastisk stykke, fantastiske skuespillere, fantastisk opsætning. Kvinde Kend din Krop indeholder det perfekte blanding af ironi, sarkasme, overraskelse og sødme. En oplevelse man ikke kan være foruden – hverken som mand eller kvinde.

  Puk Rasmussen
  Kbh. NV

 22. Fantastisk forestilling !! 2 mennesker der i den grad tryllebinder et helt teater i 1½ time. Wauw ! Sjældent har jeg grint så meget og sjældent har jeg oplevet så store talenter på en scene ! Den forestilling skal da rundt i landet så mange, mange flere får mulighed for samme kæmpe oplevelse. Teater når det er bedst !!!!!!!!!

  Inger Nørregaard
  Stenstrup

 23. Det er det bedste jeg har set længe, simpelthen en pragt præstation at de to skuespillere, kæmpe ros til jer

  Nina Johansen
  Hvalsø

 24. Wauw! Sjældent har jeg oplevet så store talenter på en scene! Teater når det er bedst!Har helt ondt i kinderne og mavemusklerne i dag af at grine.

  Annette de fine Olivarius
  Lyngby

 25. Fantastisk – ærlig – nærværende – befriende – følsom – humoristisk fremstilling af et kvindeliv. Sjældent har jeg oplevet så intim, naturlig og ægte optræden. Stor hyldest til skuespillerne !!

  Marianne Waldemar Frandsen
  Sydals
Hvad synes du?

Alle Felter skal udfyldes 350 tegn tilbage


Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist

Uge 50
lør
15
dec
KVINDE KEND DIN KROP
kl. 16.00 Roskilde Teater
Uge 51
man
17
dec
KVINDE KEND DIN KROP
kl. 20.00 Mungo Park
tir
18
dec
KVINDE KEND DIN KROP
kl. 20.00 Mungo Park
ons
19
dec
KVINDE KEND DIN KROP
kl. 20.00 Mungo Park
Uge 08
tir
19
feb
KVINDE KEND DIN KROP
kl. 20.00 Mungo Park
ons
20
feb
KVINDE KEND DIN KROP
kl. 20.00 Mungo Park
tor
21
feb
KVINDE KEND DIN KROP
kl. 20.00 Mungo Park

Fakta

Instruktion og manuskript:
Kamilla Wargo Brekling

Medvirkende
Henrik Prip og Marianne Mortensen

Scenograf:
Helle Damgård

Lysdesign:
Sara Clemmensen

Lyddesign:
Rasmus O. Hansen

Konsulent:
Karina Dichov Lund

Varighed:
90 min. (uden pause)

Alder:
anbefalet fra 15 år/9. klasse

Forlag:
Tiderne Skifter/Nordiska

Forestillingen er udviklet i tæt samarbejde med det oprindelige cast:
Kasper Leisner og Maria Rich

Der er mulighed for at anvende teleslynge til KVINDE KEND DIN KROP.

Adresse i Allerød:
Mungo Park
Fritz Hansens Vej 23
3450 Allerød

 

PRESSE

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk