Manning er fri

MANNING ER FRI

Vinder af “Årets skuespiller 2018” CPHculture

MANNING ER FRI er en historie om sandheder, der vil ud. En fortælling om at forandre verden og sig selv.  Om kamp, selvopofrelse og genfødsel – og om at holde fast på, hvad man virkelig tror på. En fortælling om en martyr, en utaknemmelig forræder eller måske bare et menneske, der søger sandheden.

Chelsea Manning blev født Bradley Manning. Hun var amerikansk soldat og blev kendt som whistlebloweren, der lækkede hundredetusindvis af fortrolige rapporter, billeder og data om amerikansk krigsførelse og udenrigspolitik. Samlet set det største antal fortrolige dokumenter, der nogensinde er lækket til offentligheden. Det kom til at koste en dom på 35 års fængsel, og under sin indespærring og isolation blev Bradley til Chelsea. Som en af sine sidste præsidentgerninger benådede Barack Obama Manning. Hun blev løsladt den 17. maj 2017. Nu er hun fri.

Troede hun. I marts 2019 blev hun igen fængslet for ikke at ville vidne i USA’s sag mod Julian Assange. 12. marts 2020 blev hun løsladt. To dage inden denne løsladelse havde hun forsøgt selvmord endnu en gang. NU er hun fri.

Her kan du læse om den gang Anders Budde Christensen tilfældigt mødte Chelsea Manning i en bar på Roskilde Festival

MANNING ER FRI er skuespiller Anders Budde Christensens debut som dramatiker. Forestillingen blev i november 2018 solgt til Vega Scene i Oslo, og havde norsk premiere i juni 2019.

Mungo Park følger myndighedernes aktuelle retningslinjer som følge af Covid-19.
Læs mere

MANNING ER FRI // Trailer – Medvirkende: Anders Budde Christensen // Film og grafik: Jon Kort // Lyd: Rasmus O. Hansen

Anmeldelser

 • "Anders Budde Christensen er intet mindre end uforglemmelig... En hudløshed, man ikke finder hos andre skuespillere i hans generation.... En mesterlig indsats, der i den grad fortjener at blive forgyldt. Det stormende bifald og bravoråbene ved premieren talte sandt... Uhyre relevant... Medrivende drama... Maria Kjærgaard-Sunesens følsomt dynamiske iscenesættelse i Nicolaj Spangaas klaustrofobiske glasfængsel-scenografi"
  Cph Culture
 • "Overbevisende... Et vildt stykke nutidshistorie... Totalt overbevisende, med en nøgtern oprigtighed, der går lige ind... Forløsende slutning"
  Politiken
 • "En præstation uden lige af Anders Budde Christensen... De seks stjerner gives for helheden, sceneudtrykket og Anders i særdeleshed... Det hér fungerer virkelig… Jeg ville ikke undvære et eneste element af fortællingen... Ikke bare fanger og fastholder han min opmærksomhed gennem hele forestillingen, han giver tilblivelsen af Chelsea så meget indlevelse at jeg helt glemmer skuespilleren Anders… Anders bliver virkelig til kvinden Chelsea… Det er imponerende hvad han formår at stykke sammen af udtryk, følelser og beretninger ene mand”
  WRDSMTH
 • Frederiksborg Amts Avis
 • "Det er sublim skuespilkunst"
  POV International
 • "En af nyere tids vigtigste fortællinger... Man skal bare tage ind og se den!...Noget af det mest aktuelle teater, som jeg længe har set... Rammer mig lige midt i bevidstheden... Formår at katapultere flere dimensioner ind i noget, jeg troede, at jeg var fuldt ud bevidst om"
  Ungt Teaterblod
 • Børsen
 • "En rørende transformation...Bæres af den enkle præcision i både Budde Christensens skarpe kropslige spil og lysdesigner Jacob H. S. Rasmussens skarpe skiftende spotlys...Det er, når historien om soldatens uadskilleligt personlige og politiske desillusionering bliver mest kropslig, at den også bliver bedst som teater... Nærmer sig næsten en kunstinstallation... Det er transformationen af hele teaterrummet, der virker stærkest, fordi det er her, Budde Christensen mest nådesløst fremmaner mennesket Manning i sig selv og sin egen nøgne krop"
  Information
 • Kulturkupeen
 • "En af sæsonens mest seværdige forestillinger"
  En tur i kulturland
 • "Det er stærkt teater"
  Michael Svennevig

Presse

Hent pressefotos her

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk