Mod til at dræbe (Gæstespil)

Intenst drama på sønderjysk om magt og dominans.

MOD TIL AT DRÆBE er den gribende historie om en far og en søn og deres indestængte fortid. Noget ulmer under overfladen, og da sønnens kæreste dukker op, bliver far og søns forhold sat yderligere
under pres. Kæresten bliver – uden hun aner det – dråben, der får bægeret til at flyde over, og der bliver åbnet op for årtiers undertrykte følelser og minder.

Det stærke familiedrama er baseret på Lars Noréns forestilling fra 1978, der i Teatret Møllens opsætning får nyt liv med hjælp af kun ganske få rekvisitter og en minimalistisk scenografi. Faren spilles af Ole Sørensen, der sidenhen er blevet nomineret til en Reumert for sin rolle i stykket. Sønnen spilles af Thomas C. Rønne, der er kendt på Møllen fra blandt andet “Haabet”og “King Lear”.Og i rollen som kæresten medvirker færøske Durita Dahl Andreassen.

MOD TIL AT DRÆBE er et mesterligt opsat drama, der sætter tankerne i gang, og hvor man kommer hele følelsesregisteret igennem. Det er teater, der kan mærkes i hele kroppen.

MOD TIL AT DRÆBE er Teatret Møllens egen produktion.
Læs mere

Anmeldelser

 • "Mod til at dræbe er et must see, hvis man er til socialrealisme og psykologisk drama, der kan bevæge og sætte tanker i gang. Her får man virkelig noget med hjem."
  Kulturtid
 • "Iscenesættelsen af Rasmus Ask har et naturalistisk udtryk, hvor publikum er "fluen på væggen". Men vi betragter ikke blot forestillingen igennem "den fjerde væg". Vi bliver øjne i mørket, der overvåger Erik i det mareridt, han gennemlever."
  Jyllands-Posten
 • "En detalje, der ikke er til at overse, er, at en stor det af dialogerne der bliver ført, foregår på sønderjysk. Det er meget oplagt, siden Teatret Møllens placering er i Sønderjylland. Jeg synes, det giver en kant, der passer utroligt godt til forestillingen. Ordene bliver ligesom kastet ud, kort og kontant."
  Ungt Teaterblod
 • "Det er teater, der kan mærkes i hele kroppen. Mens mistanken om incest anes mere og mere som en grusom undertekst i dialogen, vokser klumpen i maven og spændingerne i kroppen. I en grad så man til sidst nærmest glemmer at trække vejret, og flere blandt publikum føler trang til at skærme udsynet med en hånd foran øjnene. Teater kan i sandhed være stærke sager."
  KOP Kultur
 • "Teatret Møllens, Haderslev, dramatisering af Lars Noréns "Mod til at dræbe" føjer sig til de mange stjerneskud, Møllen har produceret. Ingen går uberørt fra den forestilling."
  Carl Skøtt