Mungo Park - Rejser i det indre Afrika

MUNGO PARK – REJSER I DET INDRE AFRIKA

I 1796 sejler Mungo Park til Vestafrika, 24 år gammel og fuld af ungdommelig idealisme. Hans mål er som den første europæer at nå frem til Timbuktu. Her møder han en verden af barbari. Men mareridtet starter først, da han møder barbariet i sig selv.

MUNGO PARK er en episk historie om europæisk idealisme og mødet med det ukendte. I et enkelt og fabulerende scenesprog fremkaldes fortællingen om den mand, som har givet navn til teatret i Allerød. Den var en dundrende succes, da den spillede i repertoiret i 2006 – 2009. De seneste år er opstået international interesse for forestillingen, og i den anledning har manuskript, iscenesættelse og besætning fået en større overhaling.

Premiere på den engelsksprogede version fandt sted i Edinburgh august 2016. Premiere på den dansksprogede version var i Allerød oktober 2016.

Lyt med her på DRs P1 Eftermiddag, når instruktør Martin Lyngbo taler om et årti med forestillingen MUNGO PARK. Du skal spole 1 time og 31 minutter frem for at nå til indslaget.

Og her fortæller instruktør Martin Lyngbo til Radio 24syv, hvordan man skærer 40 minutter af en teaterforestilling og stadig er vild med resultatet.

Læs mere

Medvirkende i trailer: Henrik Prip, Anders Budde Christensen, Mads Hjulmand

Anmeldelser

 • "Uhyggelig aktuel"
  Frederiksborg Amts Avis
 • "Forrygende"
  Ungt Teaterblod
 • ”Træfsikker actionteater med minimalistisk svulstighed”
  KOP Kultur
 • "Morsomt, tankevækkende og hæsblæsende godt og gedigent opdagelses-og oplysningsteater"
  Weekendavisen
 • Mungo Park er en charmerende fræk og sylespids satirekniv lige i hjertet på den vestlige selvforståelse.
  Berlingske
 • "Forbløffende effektiv"
  Politiken

Presse

Pressepakke

Kontakt teatret på tlf. 48 13 13 00 // presse@mungopark.dk