NY LYD // ØJEBLIKKET 

Denne aften griber vi øjeblikket. Vi overvejer øjeblikkets betydning og hvor meget et øjeblik kan rumme selvom det er flygtigt og kort. Kunsten får lov til at tale, og publikum skal bare tage imod, lytte og give sig hen til øjeblikket.

Aftenens program kommer til at bestå af to musikalske indslag; Blå Minder og Quiet Sonia, som skal spille i visuelle omgivelser, skabt af kunstmaleren Silke Riis.

Blå Minder
I Blå Minders univers bliver man omfavnet af en utilsløret ærlighed, der gør det umuligt ikke at blive revet med. Blå Minder er i høj grad en stemning, som det er poesi. Lydoverfladen rummer skønhed og nærvær, men under overfladen eksperimenteres der med kontraster mellem skønhed og grimhed, hvor kommunikation af ægte følelser, som ikke er ’kønne’ udtrykkes overfor mere fine reflekterende følelser. Dette kan også ses i lydbilledet, hvor der arbejdes med vellyd overfor støj og intense lydflader.

Quiet Sonia
Quiet Sonia er et ottemands folk-indierock orkester med rødder i Odenses musikscene, hvis
sange tager sit udgangspunkt i guitarist og sanger Nikolaj Bruus’ kompositioner på akustisk
stålstrengsguitar. Bandet udfolder et varmt, atmosfærisk og organisk lydbillede reflekterende mangfoldige musikalske passioner, herunder ambient og moderne klassisk, og vil til Ny Lyd-arrangementet spille med en mindre besætning af akustisk guitar, violin, cello og klaver.

Silke Riis
Silke Riis arbejder i et kontrastfyldt og farverigt univers, som hun ved hjælp af spillet mellem store motiver og små detaljer giver beskueren mulighed for at forsvinde væk i. Alle værkerne har mødet mellem glade farver og melankolske portrætter tilfælles, som illustrerer hendes opfattelse af hverdagens dualitet, hvor sorg og glæde altid går hånd i hånd. Til Ny Lyd på Mungo Park inviterer hun gennem maleri og videokunst til et øjeblik med fokus på fødder og ansigter, helheden og detaljen, evigheden og øjeblikket.

Dørene åbner kl. 19. Koncerten spiller fra kl. 20.

___

NY LYD på Mungo Park er et helt nyt koncept. Hver gang inviterer vi nye som garvede kunstnere ind til at give deres feeling på, hvad den aktuelle lydscene kan byde på.

Oplev alt fra ung, eksperimenterende spoken word, akustiske musikoplevelser eller elektronisk lyd lavet specifikt til det rum, du befinder dig i. Hvert arrangement sit univers. Præmissen er kunstnerisk frirum og nyskabelse og lytterens fordybelse. Fælles for kunstnerne er, at de alle arbejder med nye former for lyd og musik.

Så har du mod på at blive suget ind i et helt nyt lydunivers og blive klogere på, hvad der sker på den danske lydscene lige nu, skal du gøre dig selv den tjeneste at komme forbi.

Billetter koster 50 kr. og går ubeskåret til kunstnerne. Dette arrangement er ikke gratis for årskortholdere.

Publikum Synes

Publikums kommentarer

Ingen anmeldelser endnu

Hvad synes du?

Alle Felter skal udfyldes 350 Tegn tilbage


Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist.

Uge 12
lør
24
mar
NY LYD PÅ MUNGO PARK
kl. 20.00 Mungo Park