Projekt Frygt (Gæstespil)

 xq28.dk /  iscene.dk /  http://sceneblog.dk/projekt-frygt-teatret-st-tv-paa-folketeatret/

– En forestilling om en helt almindelig følelse.

Projekt Frygt er en tragikomisk afdækning af en af menneskets største og mest almindelige grundfølelser: Frygt. Med afsæt i frygtens memento mori, som en hyldest til livet, åbner vi op for en rejse gennem frygtens mange rum i en humoristisk, sansefuld og tankevækkende forestilling og sætter fokus på frygtens rolle og dens betydning for livet. En tour de force af scener med spot på vores frygtsomme blik på verden og eget liv.

Projekt Frygt er en collageforestilling, som baserer sig på adskillige kategorier, der alle centrerer sig om frygt – og undersøger, hvordan disse imødekommes, overvindes og styres af mennesker. Med blik for både fortid, nutid, fremtid, globalt som lokalt.

De tragikomiske scener opleves som ren katarsis, når frygtens mange facetter blandt andet afbildes gennem iscenesatte sange. Publikums frygtopfattelse fordres også med absurde og komiske lydtvists gennem elektroniske og akustiske effekter, der afvikles live af skuespillerne på scenen.

Teatret st. tv’s Projekt Frygt er skabt og skrevet af hele holdet og instrueret af Line Paulsen i samarbejde med dramaturg og koreograf Karina Dichov Lund.

Idé: Kamilla Wargo Brekling og Marianne Søndergaard
Skabt og skrevet af: Hele holdet
Instruktørkonsulent: Line Paulsen
Co-instruktør / koreograf: Karina Dichov Lund
Scenograf / lysdesign: Raphael Frisenvænge Solholm
Musik / sangtekster / lyddesign: Sune Skuldbøl Vraa
På scenen: Lise Lauenblad og Marianne Søndergaard
Assistenter: Emilie Hasling og Louise Bindseil
Teknisk konsulent/programmering: Søren Knud Christensen
Stemmecoach: Karina Bus

Varighed: 60 min uden pause

Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

 

Læs mere

Anmeldelser

  • Teatret st.tv inviterer ind til teater om frygt på Hippodromen, og det er lykkedes at få gjort frygten til morsomt og meningsfyldt teater. Hvem skulle have troet, at en forestilling om frygt kunne være så underholdende og livgivende som tilfældet er her. Tungt og fortænkt kunne man godt have frygtet(!) at det kunne have endt.
    xq28.dk
  • Teatret st. tv står bag et urimeligt morsomt gæstespil. Kun fantaster frygter i disse tider ingenting. Prisen på energi er mangedoblet, krig lurer i horisonten, en ny pandemi kan bryde ud når som helst. Har vi glemt, hvordan man griner, her i pessimismens tidsalder? Ingenlunde. Jo mørkere bagtæppe, des større komisk potentiale. Og skæg på et næsten urimeligt niveau er netop Projekt Frygt, Teatret st. tv’s gæstespil.
    iscene.dk
  • "PROJEKT FRYGT er til tider pjattet, af og til tænksom og alvorlig, og momentvis ret scary – men hele tiden frygteligt morsom. De to garvede skuespillere kan umiddelbart godt virke som ild og vand, men i sammenspillet på den nøgne scene på Hippodromen, er de snarere som yin og yang, modpolerne der kun sammen skaber helheden”
    Sceneblog.dk