READING - Splittet af Julie Deepawali

En reading er, når en teatertekst læses højt for publikum for første gang af skuespillere. Det er ikke en iscenesat forestilling, men en højtlæsning og et intimt indblik i dramatikerens arbejde. Både dramatikeren og publikum får sammen lov til at opleve det helt særlige og nervepirrende moment, hvor en tekst løfter sig fra papiret og ind i teaterrummet gennem skuespillerne. Højtlæsningen foregår i vores gamle sal,.

Reading af splittet hos Mungo Park
Velkommen til sølvbryllup! Og ikke bare et hvilket som helst! Et sølvbryllup mellem en adopteret pige og Danmark. 25 års ægteskab. Det skal da fejres! Æresport, morgenmad, sang og fest. Og vigtigst af alt: talerne! For når der fejres sølvbryllup, kigges der nostalgisk tilbage på de sidste 25 år.  Men hvordan ser man tilbage på 25 års ægteskab med Danmark, på medgang og modgang, når ægteskabet ikke er indgået frivilligt?

Splittet er en udforskning i at navigere sig igennem livet som adopteret, hvor man ikke bare skal forholde sig til sin egen indre splittelse og evige tankestrøm fyldt med spørgsmål, men også kontant skal konfronteres med omverdenens nysgerrighed for nysgerrighedens skyld. Det er en øvelse i at tage plads og i at tage ejerskab over sin egen historie.

Om Julie Deepawali som dramatiker:
Julie har en BA i Dramaturgi fra Aarhus Universitet (2019). Som dramatiker vil hun gerne skrive store spørgsmål og problematikker ned på et mere intimt og sårbart plan. Nysgerrigt undersøger hun det personlige rum, samt vores relationer med hinanden og omverdenen for at se, hvordan de påvirker os og vores valg.

Tekst og instruktion: Julie Deepawali

Tekstkonsulent: Anna Malzer

Skuespillere: Sara Traore og Nana Morks

Læs mere