SMASK

Næste Forestilling: 30. nov > Periode: 30. nov - 29. dec

En uromantisk komedie om hjertesorger

Er du nogensinde blevet forladt? Skilt? Gået fra? Eller bare afvist, igen igen?
SÅ er SMASK noget for dig!
SMASK er en tragikomisk forstadsfarce om, hvordan hjertesorg sætter livet i stå for tre vidt forskellige mennesker, som bor i den samme lille efterårsmørke by.

I den lokale latterklub møder vi den unge Ellen, som endnu engang er blevet dumpet, før kærligheden fik lov at spire. Hun har besluttet sig for ALDRIG at forelske sig igen, men så starter en ny pige i klubben.
I modsatte ende af byen skal lægen Troels være alene for første gang i 30 år, efter konen har pakket sin sidste flyttekasse. Og så endda på Allehelgensaften, hvor mærkeligt udklædte børn bliver ved med at trænge sig på.
Ikke langt derfra forsøger Miriam at være mor til et barn, hun bliver mere og mere fremmedgjort over for, midt under en kommune-mæglet skilsmisse.
Alle er de slået omkuld af det smask, der rammer, når et menneske du elsker, ikke længere vil have dig.

Det unge instruktørtalent Anastasia Nørlund undersøger med SMASK, hvad der sker med det moderne menneske, når det forlades – hvordan klarer vi det at blive fravalgt, i en verden hvor vi er vant til at få det, vi vil have.

Intet mindre end hele tre fremadstormendede dramatikere Zakiya Ajmi (romanen Vulkan), Rasmus Krone og Marie Bjørn (GALATHEA3000) kommer med deres bud i denne sammenflettede multiplotfortælling.

Varighed: 1 t. 30 min.

OBS! Der anvendes stroboskoplys og røg i forestillingen.

Medvirkende: Sara Fanta Traore/Rikke Westi, Nana Morks og Henrik Prip Iscenesættelse og bearbejdelse: Anastasia Nørlund, ”Med venlig hilsen din ekskone”: Zakiya Ajmi ”Allehelgensaften”: Rasmus Krone ”Klubben”: Oprindelig idé: Marie Bjørn. Deviset og bearbejdet af: Anastasia Nørlund Scenografi: Frederikke Dalum Lyddesign: Emil Bøll Lysdesign: Mikkel Givskov

Mungo Park følger myndighedernes aktuelle retningslinjer som følge af Covid-19. Læs mere her.

Læs mere
Nov
tir
30
nov
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
Dec
ons
01
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
ons
22
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
tir
28
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
ons
29
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
Jan
tor
06
jan
SMASK
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe
fre
07
jan
SMASK
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe

Anmeldelser

 • "Mungo Park får med karakteristisk gåpåmod en god del sjov ud af hjertesorgen: en hjertesorgskomedie spicet op med lidt gys... Instruktør Anastasia Nørlund får løst det rigtig godt med en gysende undertone og ved at fyre op under den korporlige komik og det absurde i at være i sine følelsers vold... Spændende intim relation mellem gyset og den indre død i kærlighedstabet... Desperationen ulmer i Zakiya Ajmis tekst med den ildevarslende titel 'Med venlig hilsen din ekskone'... Skuespillertrioen spiller medrivende godt med den 40-års jubilerende Henrik Prip som animerende drivkraft... Nana Morks overulykkelige, konstant forelskede teenager er inderligt skøn... Gyset får liv i 'Allehelgensaften' af Rasmus Krone med afsæt i en herligt absurd situation... Henrik Prips rørende, fascinerende småsnakkende 60-årige mand... Løssluppent og løst frem-improviseret... En underholdende gang hjertesorg"

  Politiken
 • “Skal opleves… Optager publikum stærkt… Det er genkendeligt, meget trist og håbløst uoverskueligt. Samt morsomt… God oplevelse… Værd at ofre opmærksomhed, for det er nutidig dramatik i en uforfærdet udgave”

  Frederiksborg Amts Avis
 • “Sjovt og lattervækkende… Endnu en fiks, velspillet og underholdende teaterleg hos Mungo Park… Skuespillerne, iscenesættelsen og scenografien sejrer overbevisende… Lykkes fint for Mungo’erne og instruktøren Anastasia Nørlund… Henrik Prip er, som jeg gang på gang skriver, en virkelig god karakterskuespiller og løfter niveauet. Sara Fanta Traore og Nana Morks matcher ham flot… Instruktøren Anastasia Nørlund får på en let og logisk måde kædet de tre historier sammen… Det føles naturligt med disse triste og alligevel morsomme eksempler på tabt kærlighed sat ind i et semiabsurd miljø… Forestillingens styrke og humor er balancegangen mellem en trist venteværelsesrealisme og en gruende absurdisme… Nana Morks spiller formidabelt.”

  Kulturkupeen
 • “Vi grinte, så vi havde helt ondt i kinderne… SMASK formår at ramme en humor, der ud fra publikums respons at dømme, falder i en bred smag og aldrig falder for fristelsen og bliver falde-på-halen dumt… Skuespillerne får alle skabt nogle virkelig helstøbte karakterer, som med en blanding af en fysik samt et enormt nærvær, far skabt et udtryk, der ikke bare er hø-hø sjovt, men ægte morsomt… Alle historierne er virkelig sjove, og på en gang enormt absurde og genkendelige… Tænk Love Actually bare med omvendt fortegn… Der er få teatre, der som Mungo Park kan skabe forestillinger, som både er moderne, flotte, sjove og udfordrende… Vi sidder og griner næsten fra start til slut… I en smuk forening af tre virkelig gode tekster, genialt skuespil og en beskeden men flot scenografi, er SMASK endnu et eksempel på en succesfuld og gennemført forestilling fra det lille egnsteater… Der bliver med simple virkemidler skabt smukke og poetiske billeder… Teksterne er generelt virkelig godt skrevet, men frem for alt vil vi virkelig gerne fremhæve de tre skuespilleres udførelse… Rytmen og flowet i SMASK fungerer virkelig godt… SMASK formår at fremstå som en samlet og helstøbt fortælling.”

  Den 4. Væg
 • “Vedkommende og morsomt baseret på en kerne af alvor… Anastasia Nørlund får bundet de tre historier godt sammen i et mix af forstening, sarkasme, hæmningsløs gråd og tapper humor… Henrik Prip er rørende som manden, der rummer et væld af følelser, men som gik i stå et sted undervejs i sit parforhold… Nana Morks tramper lige i hjertet med sin manglende livsevne og snot, tårer og blod silende ned over ansigtet… Bag grinene får SMASK fat i det porøse og giver det plads… SMASK er brugsteater på den moderne måde, der karakteriserer Mungo Parks repertoire under Anna Malzer.”

  Iscene.dk
 • "Moderne morskabsteater... Ustyrlig morsomt spillet af Henrik Prip... Et godt bud på en moderne komedie om den tabte kærlighed... Sara Fanta Traore har alle de rigtige udtryk som den desperate og ulykkelige ekskone og får teksten til at leve... Let og luftrigt teater der nemt glider ned og latterne ruller ofte ind"

  XQ28.dk
 • "SMASK er velfungerende og meget morsom på en pinagtig, overvældende måde… Vi går sørme med på spøgen, for det er udført så overbevisende… Balancerer på en knivsæg mellem det morsomme og det tragiske. Det er en svær balance, der lykkes… Vi bliver simpelthen charmeret og vundet over af den fine iscenesættelse og det gode spil i de tre roller, og får lyst til at le med.”

  Michael Svennevig
Nov
tir
30
nov
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
Dec
ons
01
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
ons
22
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
tir
28
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
ons
29
dec
SMASK
kl. 20.00 Mungo Park
Jan
tor
06
jan
SMASK
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe
fre
07
jan
SMASK
kl. 20.00 Grønnemose Skole, Gladsaxe