SPEJLMANDEN (Turné)

Oplev SPEJLMANDEN på Kolding Egnsteater!

Den unge journalist Claas fra det tyske nyhedsmagasin DER SPIEGEL (Spejlet på tysk, red.), er kendt for at holde et sjældent set spejl op af virkeligheden i sine historier, især om Trumps USA.

Claas vinder den ene pris efter den anden for sine menneskelige portrætter af fx Gladys, der med sin bibel i hånden kører USA tyndt som henrettelsesturist på fængslernes dødsgange, og den selvudnævnte grænsevagt Jaeger, der patruljerer grænselandet mellem USA og Mexico, lige dér hvor Trumps mur skulle have stået.

Men Claas’ kollega, Juan, får færten af noget råddent ved artiklerne. Dét starter en krig mellem de to journalister, hvor ingen kneb viser sig at være for beskidte i kampen om at skabe mening i et manipuleret mediebillede.

Midt under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2020 havde Mungo Park helt eksklusivt premiere på historien om den virkelige stjernejournalist Claas Relotius og hans myteomspundne artikler. Gør dig klar til et hæsblæsende teatergreb på true crime-genren fyldt med suspense, action og en intensiv jagt på den endegyldige sandhed.

Læs mere

Anmeldelser

 • "Årets forestilling... Føj, hvor Mungo Park tager røven på os – og for pokker, det føles godt... Genialt og hamrende underholdende... Viktor Tjernelds geniale true crime-forestilling... Aktuel, nyskabende og med den æstetiske barre sat henslængt, men hamrende sikkert i top... En forestilling, jeg intellektuelt virkelig havde ønsket mig, men som alligevel formåede at tage røven godt og grundigt på mig – på den absolut gode måde... Forfriskende nonchalance... Velfortalt historie... Forestillingen er hele tiden på tæerne... Og netop som man tror, der går ”det er jo bare teater” i den, trykker Tjerneld speederen i bund med et gear mere, et til og lige et mere... Sara Fanta Traore er lækkersmooth troværdig/utroværdig, Nana Morks er eksplosiv, Zaki Nobel Mehabil veksler elegant og altid supertight rundt mellem roller.... Sammen er de en ekstraordinær fornøjelse af godt skuespil. Hvor blæret!"
  Iscene
 • "Et mesterværk af smoke and mirrors!... Spejlmanden triumferer med en tour-de-force af metateater... Forrygende morsomt... Vi er underholdt fra først til sidst...Metateater for fuld skrue... Underholdende, tankevækkende teater. Til seks stjerner... Det er en fest at se... Mungo åbner sæsonen i storform... Vi er med fra første øjeblik... Det lykkes for instruktør og dramatiker Viktor Tjerneld at forføre os med sine spejle og røgeffekter... Zaki Nobel Mehabil, Nana Morks og Sara Fanta Traore folder sig ud på tværs af køn og alder i en række overbevisende portrætter"
  POV International
 • "En must-see... Ekstremt relevant samtidsdramatik... Særdeles veliscenesat... Tjerneld river tæppet væk under os... Kun sjældent bliver vores virkelighed så voldsomt vendt på hovedet i teatret... Udfordrer vores kritiske sans..."
  Jyllands-Posten
 • "Vanvittigt godt teater...Som publikum bliver vi blæst bagover... Det er vildt, og det er vildt fascinerende... Tjerneld fucker simpelthen med vores hjerner, med begreberne sandhed og løgn... Mungo Park vil noget med teatret som begreb, der er anderledes end hvordan vi hidtil har opfattet det... med "Spejlmanden" tager Anna Malzer og co. et kæmpeskridt... Intenst og velspillet doku-drama med Sara Fanta Traoere som en særdeles skarp Claas Relotius, og Nana Morks og Zaka Nobel Mehabil som tilsvarende uhyre præcist skildrede kilder og kolleger"
  Morten Buckhøj
 • "Succesen fortsætter - Mungo Park gør det igen! Endnu en omgang forrygende frontal-teater... og HEY REUMERT, så er det vist Nana Morks tur næste gang!... Den SKAL du bare se! Tag din teenager med...Det er nutidsteater, når det er allerbedst. Topunderholder kosteligt fra start til slut... Formår at levere en pointe, så man er lidt klogere da man gik, end da man kom... Brandsjovt skrevet og spillet med gnistrende power – lige på og hårdt så man bliver helt glad af det... Burde være tvangspensum på ethvert gymnasie... Udfordrer vores opfattelse af hvor grænsen går mellem fakta og fiktion... Effektiv scenografi...Hæsblæsende lyd- og lysdesign... Præsenterer tilmed en ægte sensation i form af et skypet interview med synderen selv"
  DETSKUDUSE.DK
 • "Fremragende forræderisk godt teater... Tæppet bliver trukket væk under ens fødder på Mungo Park... Mens man sidder yderst på sædet med en følelse af vantro og forbløffelse, vender det blændende ensemble historien på hovedet... Historien er oplagt som teater... Anna Malzers Mungo Park er jo ikke som de fleste, og nægter selvfølgelig bare at beskrive og fortælle... Sara Fanta Traore er absolut vidunderlig og formår både at vække publikums harme og empati... Et både dramatisk og indsigtsfuldt portræt af en medieverden vi tror vi kender"
  Sceneblog
 • "Hvis man vil have en fornemmelse af, hvor fornyelsen af dansk teater kommer fra p.t., bør man hurtigst muligt besøge SPEJLMANDEN i Mungo Park... Der er intet som forbereder os på den vilde teateroplevelse, som venter os på Mungo Park... I et eskalerende tempo hvirvles vi ind i en tsunami af løgn og bedrag, så også vi kommer i tvivl om hvad er sandt og hvad er falsk... SPEJLMANDEN er ikke blot en hektisk, spændende og temmelig vanvittig case-story, men rejser også kvalificerede spørgsmål om, hvad det er for historier, vi vælger at fylde vores liv med. Heldigvis uden løftede pegefingre, talrige overraskelser og med en befriende galgenhumor, som gør forestillingen til en uafbrudt fornøjelse."
  CPH Culture
 • "Samfundsengageret og stærkt powerspil på Mungo Park... Begavet og underholdende... Velfortalt dokudrama og et vittigt, men dog alvorligt ”diskussionsstykke”... Teksten er flot struktureret, så man indfanges, som var det en krimi. Meget professionelt... Scenografen Marie Moberg har formået at skabe en æstetisk og funktionsduelig dekoration af glasvægge og stålskeletter, mens de hverdagsagtige kostumer er ganske velfungerede... jeg blev ganske imponeret af Zaki Nobel Mehabils, Nana Morks’ og Sara Fanta Traores hurtige evne til at etablere nye figurer. De yder de nogle nuancerede portrætter"
  Kulturkupeen
 • "Dramatisk, fremragende og tankevækkende samfundsteater... Vi går derfra blæst bagover af indtryk... Et dygtigt og interessant portræt... Den vender op og ned på det hele... Skuespillerne dækker portrætterne præcist og troværdig... Særligt skal Sara Fanta Traore fremhæves som intens og skarp... Marie Mobergs scenografi er let og yderst effektfuld"
  UngtTeaterblod
 • "Der er fart over feltet i denne forestilling, der tager nogle yderst vigtige dilemmaer op."
  Kulturtid

PRESSE

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk