Stockholms blodbad

Af Lucas Svensson og Moqi Simon Trolin

For to år siden kunne Mungo Parks ensemble og nogle svenske kollegaer opleves på scenen indsmurt i blod og historie, da vi med Mungo Lab på én aften opførte Det Stockholmske Blodbad. Efterfølgende spurgte Malmö Stadsteater, om vi kunne tænke os et samarbejde omkring en fuld produktion af vores lab. Og nu kan du endnu en gang opleve, hvordan en Mungo Lab bliver til en forestilling, når STOCKHOLMS BLODBAD spiller i Malmö den 17. september – 25. oktober.

En co-produktion mellem svensken og dansken. Seks svenskere og fem danskere. Fra Mungo Parks ensemble står Christine Albeck Børge og Jonas Munck Hansen på scenen.

Søndag den 4. november 1520 lader den danske kong Christian II sig krone til konge af Sverige på Stockholms Slot. Der afholdes efterfølgende en tre dages kroningsfest for at fejre, at de to broderlige folkeslag nu skal være brødre og søstre for hinanden. Hele Sveriges adel og vigtigste spidser er samlet med det danske broderfolk. Men noget går galt. På den tredje dag fængsles samtlige svenskere og dømmes til døden. De offentlige henrettelser foretages gennem de næste tre dage. Det kulminerer i et makabert blodbad på Stora Torget i Stockholm

Efter femhundrede år er relationen mellem Sverige og Danmark stadig præget af dobbelte følelser. Romantisering og fordomme, anerkendelse og fremmedgørelse, ligheder og forskelle.

STOCKHOLMS BLODBAD er en fri fortolkning af, hvad der skete i løbet af tre afgørende dage i vores dansk-svenske historie, og hvor kong Christian II i Sverige blev bedre kendt som Christian Tyran. Hvorfor ændrede Christian II pludselig sin politik fra konsensus til terror? På grund af dårlig rådgivning? For at statuere et eksempel? Eller var det bare et resultat af grimme, grimme tømmermænd?

På Malmö Stadsteaters store scene Hipp blandes dengang og nu, høj og lav, dansk og svensk. Her mødes Evert Taube og Machiavelli, dansk kulturkanon og Kim Larsen.

25 % til alle, som tør tage turen over sundet
Helt eksklusivt har vi fået muligheden for at give de modige danskere, som gerne vil se forestillingen 25 % i rabat. For at indløse dem, skal du blot klikke på nedenstående billetlink og ved bestilling bruge kampagnekoden: Kristiantyrann. Bemærk venligst, at rabatten dukker automatisk op i alle priskategoriens muligheder, når du har aktiveret koden og trykket ‘fortsæt’.

BILLETTER 25 % – KLIK HER

Er du årskortholder? Kom gratis til forpremiere den 14. + 15. september
Som årskortholder kan du helt eksklusivt komme gratis med til forpremiere på STOCKHOLMS BLODBAD på Malmö Stadsteater onsdag den 14. eller torsdag 15. september kl. 19.  Vi sørger for billetter – du skal blot transportere dig selv over på den anden side af sundet. Og hvilken anledning er bedre til et besøg i det smukke Malmø, end når Mungo Park spiller på en af byens største teaterscener. Der er et meget begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Du tilmelder dig ved at skrive til billet@mungopark.dk med ønsket dato, navn(e), årskortnumre, telefonnummer og mail. Du er tilmeldt, så snart du modtager en bekræftelsesmail fra vores billetkontor.

Læs mere

Anmeldelser