Tatovering (Turné)

Næste Forestilling: 19. jan > Periode: 19. jan - 20. jan

Oplev TATOVERING på Teatret Møllen!

TATOVERING er en forestilling, der er lige så personlig, som den er global. Lige så usentimental som den er in-your-face, og lige så hård som den er sårbar.

Alt imens en kvinde i 20’erne forsøger at tage afsked med den far, hun aldrig har kendt, trevler hun sin rå fortid op – så man kan lugte alt fra kartoffelmosen hos Kentucky Fried Chicken til at høre ekkoet af de afdøde amerikanske rappere til morgenfesterne.

Der tales 20 forskellige sprog i opgangene, men kun få taler ét flydende.

Det er absurd og morsom feminin selvjustits fra blokken, da hun hævngerrigt ydmyger sin meget ældre butikschef, da han lægger an på hende og veninden. Men det er også livsændrende alvor, da en af drengene drager i krig i Afghanistan og kommer tilbage i en kiste.

TATOVERING er en spontan, øm, rablende run-down af en faderløs ungdom. Fra en datter til sin døende far, der først ringer, da det er for sent. Så frisk og uden filter at forestillingen “svier i øjnene”.

Anna Malzer om forestillingen:
“Jeg er selv vokset op i et miljø, hvor jeg i min ungdom oplevede en række dødsfald blandt unge mænd omkring mig. TATOVERING er selvfølgelig fiktion, men temaet er både personligt og politisk for mig som dramatiker. Jeg skrev teksten for to måneder siden, lige efter min egen far også døde for tidligt. Den handler ikke om ham specifikt, men historien strømmede ud af mig, og derfor emmer den nok af et slags kontroltab, en rablen der nogle steder er vrøvlende og nogle steder knivskarp, en tone som jeg ikke var kommet til, hvis jeg ikke stod midt i en krise.”

Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer vandt i 2019 en Talentpris til Årets Reumert for hendes dramatikerdebut 16:29. Læs mere her. 

OBS! Der anvendes stroboskoplys og kraftig røg i forestillingen. Røgen er vandbaseret og ufarlig.

Anmeldelser

 • "Stærkt generationsportræt, der er slående direkte og overbevisende... Kvikt og stærkt... Nysgerrigt og provokerende"

  Frederiksborg Amts Avis
 • "28-årig teaterkomet imponerer igen... TATOVERING gør kvindelig ungdom relevant for alle... Det er en scenekunstnerisk magtdemonstration. Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer kan det hele: Værket er – ikke mindst sprogligt – smukt og billedrigt, og udtrykket er gennemtænkt og stærkt kommunikerende...Dels en troværdig følsomhed og sårbarhed og dels en skræmmende og ikke mindre troværdig fandenivoldskhed. Med ”Tatovering” cementerer Anna Malzer sin position som vores nye, spændende dramatiker og instruktør"

  Jyllands-Posten
 • "Anna Malzer har endnu engang vist, at hun er dansk scenekunsts power-woman no. 1... Malzer er lyset for enden af tunnelen – den stemme, vi unge har savnet i dansk scenekunst... Jeg vil anbefale alle at tage ind og opleve denne øjenåbner af en forestilling... Malzer giver stemme til historierne fra de unge, der ikke er vokset op i pæne villakvarterer, men i falmede, grå sociale boligbyggerier. De unge, der ikke kun hedder Mads og Mikkel, men Abdi og Hussein... Det er så befriende at træde ind i et teaterrum, hvor der gives plads til netop de historier... En vigtig forestilling, med fremragende skuespilpræstationer og smuk tekst, som taler ind i vigtige og altid aktuelle debatter og temaer som diversitet, ungdom, sorg og kærlighed."

  Ungt Teaterblod
 • "Helt genialt... Energisk, provokerende, opløftende og rørende ungdomsportræt... Pragtfuld tekst"

  Sceneblog
 • "Frisk så det svier i øjnene... En flyvende tornado af livserfaring"

  GregersDH
 • “Anna Malzer er en triumf… Anna Malzers anden fuldtræffer... Det er ballademinder fra et kantet, hengivent liv fortalt med teenagepigens påståelige, uimodståelige diktion, og det er ungdomsteater for alle aldre… Det er overraskende, at et så lille stykke kan splintre i så mange retninger, men stadig føles tæt og kunstnerisk sammenhængende… Skuespillerne har en forelsket dynamik, et hviskende, dansende samspil, jeg ikke kan blive træt af at betragte… Malzer skildrer en ung virkelighed, som minder om den, jeg kan kigge ud ad vinduet og se fra min lejlighed på Amager. Små popstjerner i Adidas-sæt foran Kebabvognen, som ikke plejer at kunne gå i teatret og se sig selv... Der er en insisteren på det folkelige i Malzers linje: men en folkelighed, der går i sneakers med guldkant”

  Weekendavisen
 • "Råt, ømt og spontant... Det er et stykke, der fascinerer... Rent sprogligt er det ømt rablende... Perfekt balance mellem kroppe i interaktion og ensom monolog på scenen... Følelsesfuldt og verdensvendt teater, det er uironisk og ordrigt, teksterne har litterært shine, og det tager chancer"

  Politiken
 • "Imponerende, bliv ved! Formfuldendt... Smukt, effektfuldt og lidt skræmmende"

  Kulturkupeen
 • "Rap samtidskomedie... Knivskarp og fornøjelig komedie... Der spilles forrygende godt i en effektiv scenografi. ... Rammer elegant... Forestillingen er kort - men dens påvirkning varer længe... Iscenesat stramt og med en befriende ironisk distance... Rammer den usikkerhed og angst i en generation der har svært ved at håndtere sorg og død"

  XQ28.dk
 • "Det unge, brusende teatertalent Anna Malzer er ikke bange for at eksperimentere... Fungerer enormt godt... Skønne scener, især dér, hvor der bliver skruet op for kompleksiteten"

  Information
 • "Vidunderlig! De to skuespillerinder spiller røven ud af bukserne på overbevisende vis og har timing og nerve, som bærer forestillingen... Fantastisk præstation... Vedkommende socialrealisme... Se den!"

  KulturKongen
 • "Den skal nok sætte gang i snakken"

  POV International
Publikum Synes

Publikums kommentarer

Ingen anmeldelser endnu

Hvad synes du?

Alle Felter skal udfyldes 350 tegn tilbage


Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist

Uge 03
tir
19
jan
Tatovering (Turné)
kl. 20.00 Teatret Møllen, Haderslev
ons
20
jan
Tatovering (Turné)
kl. 20.00 Teatret Møllen, Haderslev

Fakta

FAKTA

Medvirkende

Nana Morks

Sara Fanta Traore

Instruktør

Anna Malzer

Tekst- og instruktionskonsulent

Mikkel Flyvholm

Dramatiker

Anna Malzer

Scenograf

Simone Bartholin

Lysdesign

Mikkel Givskov

Lyddesign

Emil Bøll

Varighed

Ca. 65 min.

Alder

Anbefalet fra gymnasiet (fra 16 år)