TATOVERING

Næste Forestilling: 29. apr > Periode: 29. apr - 1. maj

Kan man miste noget man aldrig har haft? I TATOVERING tvinges en kvinde i tyverne til at skulle tage afsked med sin far, som hun aldrig har kendt, da han pludselig ligger for døden.

Det kaster hende tilbage til skelsættende situationer fra hendes faderløse ungdom i 00’erne, hvor hun i sin iver for at udfylde tomrummet ender ud i situationer, der sætter sig dybe spor i hendes endnu spinkle krop.

TATOVERING veksler ind og ud mellem nutiden med den døende far, og fortiden i et broget ungdomsmiljø, hvor man taler alverdens forskellige sprog i opgangene og Danmark går i krig i Mellemøsten.

Vi kender coming-of-age-fortællinger om hvad det gør ved mænd at vokse op uden eller med en fraværende far, fra Hamlet til film som Fight Club og 8 Mile – men hvad gør det ved en kvinde og hendes forhold til det maskuline?

Forestillingen består af fragmenterede oplevelser, der undersøger, hvordan det er at vokse op i et maskulint miljø, der samtidig mangler konkrete maskuline rollemodeller.

Anna Malzer om forestillingen:
“Jeg er selv vokset op i et miljø, hvor jeg i min ungdom oplevede en række dødsfald blandt unge mænd omkring mig. TATOVERING er selvfølgelig fiktion, men temaet er både personligt og politisk for mig som dramatiker. Jeg skrev teksten for to måneder siden, lige efter min egen far også døde for tidligt. Den handler ikke om ham specifikt, men historien strømmede ud af mig, og derfor emmer den nok af et slags kontroltab, en rablen der nogle steder er vrøvlende og nogle steder knivskarp, en tone som jeg ikke var kommet til, hvis jeg ikke stod midt i en krise.”

Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer vandt i 2019 en Talentpris til Årets Reumert for hendes dramatikerdebut 16:29. Læs mere her. 

Premiere 28. februar 2020.

OBS! Der anvendes stroboskoplys og kraftig røg i forestillingen. Røgen er vandbaseret og ufarlig.

Anmeldelser

 • "Stærkt generationsportræt, der er slående direkte og overbevisende... Kvikt og stærkt... Nysgerrigt og provokerende"

  Frederiksborg Amts Avis
 • "28-årig teaterkomet imponerer igen... TATOVERING gør kvindelig ungdom relevant for alle... Det er en scenekunstnerisk magtdemonstration. Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer kan det hele: Værket er – ikke mindst sprogligt – smukt og billedrigt, og udtrykket er gennemtænkt og stærkt kommunikerende...Dels en troværdig følsomhed og sårbarhed og dels en skræmmende og ikke mindre troværdig fandenivoldskhed. Med ”Tatovering” cementerer Anna Malzer sin position som vores nye, spændende dramatiker og instruktør"

  Jyllands-Posten
 • "Helt genialt... Energisk, provokerende, opløftende og rørende ungdomsportræt... Pragtfuld tekst"

  Sceneblog
 • "Frisk så det svier i øjnene... En flyvende tornado af livserfaring"

  GregersDH
 • “Anna Malzer er en triumf… Anna Malzers anden fuldtræffer... Det er ballademinder fra et kantet, hengivent liv fortalt med teenagepigens påståelige, uimodståelige diktion, og det er ungdomsteater for alle aldre… Det er overraskende, at et så lille stykke kan splintre i så mange retninger, men stadig føles tæt og kunstnerisk sammenhængende… Skuespillerne har en forelsket dynamik, et hviskende, dansende samspil, jeg ikke kan blive træt af at betragte… Malzer skildrer en ung virkelighed, som minder om den, jeg kan kigge ud ad vinduet og se fra min lejlighed på Amager. Små popstjerner i Adidas-sæt foran Kebabvognen, som ikke plejer at kunne gå i teatret og se sig selv... Der er en insisteren på det folkelige i Malzers linje: men en folkelighed, der går i sneakers med guldkant”

  Weekendavisen
 • "Råt, ømt og spontant... Det er et stykke, der fascinerer... Rent sprogligt er det ømt rablende... Perfekt balance mellem kroppe i interaktion og ensom monolog på scenen... Følelsesfuldt og verdensvendt teater, det er uironisk og ordrigt, teksterne har litterært shine, og det tager chancer"

  Politiken
 • "Imponerende, bliv ved! Formfuldendt... Smukt, effektfuldt og lidt skræmmende"

  Kulturkupeen
 • "Rap samtidskomedie... Knivskarp og fornøjelig komedie... Der spilles forrygende godt i en effektiv scenografi. ... Rammer elegant... Forestillingen er kort - men dens påvirkning varer længe... Iscenesat stramt og med en befriende ironisk distance... Rammer den usikkerhed og angst i en generation der har svært ved at håndtere sorg og død"

  XQ28.dk
 • "Det unge, brusende teatertalent Anna Malzer er ikke bange for at eksperimentere... Fungerer enormt godt... Skønne scener, især dér, hvor der bliver skruet op for kompleksiteten"

  Information
 • "Vidunderlig! De to skuespillerinder spiller røven ud af bukserne på overbevisende vis og har timing og nerve, som bærer forestillingen... Fantastisk præstation... Vedkommende socialrealisme... Se den!"

  KulturKongen
 • "Den skal nok sætte gang i snakken"

  POV International
 • "Jeg er blæst fuldkommen bagover af skuespilpræstationerne... På elegant vis formår den at skabe det samme følelsesmæssige clash hos mig, som den unge kvinde i forestillingen føler. Det gør de sorgfulde følelser langt mere effektfulde... Troværdig, sjov og sorgfuld... Vellykket... All in i hele følelsesspektret"

  Den 4. Væg
 • "En kaskade af ord, skrevet i vildskab... Voldsom... Jeg er blæst bagover af de to skuespillere - de giver teksten liv og lidenskab... Sorgen, vreden og begejstringen får plads"

  En Tur i Kulturland
 • "Fuld af ungdommelig energi... Hårdtslående og gør intet for at indynde sig... Flot og kompromisløst"

  Michael Svennevig
Publikum SynesPublikums kommentarer

 1. Stærk, vibrerende sårbar, insisterende og poetisk tekst, der giver indblik i en ung kvindes overlevelseskraft i et hudløst og barsk miljø og viser hvordan hendes urkraft vækkes midt i det smertefulde fravær af en far. Stærkt, sart, sanseligt og vildt underholdende spillet af de to skuespillerinder. NU er der teater i byen, tak ❤️

  Puk Scharbau
  Østerbro
Hvad synes du?

Alle Felter skal udfyldes 350 tegn tilbage


Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist

Uge 18
ons
29
apr
TATOVERING
kl. 20.00 Mungo Park
tor
30
apr
TATOVERING
kl. 20.00 Mungo Park
fre
01
maj
TATOVERING
kl. 20.00 Mungo Park
Uge 21
fre
22
maj
TATOVERING
kl. 20.00 Teater Republique
lør
23
maj
TATOVERING
kl. 15.00 Teater Republique
Uge 22
tir
26
maj
TATOVERING
kl. 20.00 Teater Republique
ons
27
maj
TATOVERING
kl. 20.00 Teater Republique
tor
28
maj
TATOVERING
CPH STAGE kl. 20.00 Teater Republique
fre
29
maj
TATOVERING
CPH STAGE kl. 20.00 Teater Republique
Uge 35
man
24
aug
TATOVERING
kl. 20.00 Mungo Park
tir
25
aug
TATOVERING
kl. 20.00 Mungo Park

Fakta

Medvirkende

Nana Morks

Sara Fanta Traore

Instruktør

Anna Malzer

Tekst- og instruktionskonsulent

Mikkel Flyvholm

Dramatiker

Anna Malzer

Scenograf

Simone Bartholin

Lysdesign

Mikkel Givskov

Lyddesign

Emil Bøll

Varighed

Ca. 65 min.

Alder

Anbefalet fra gymnasiet (fra 16 år)

PRESSE

Kontakt kommunikationschef Troels Kranker på tlf. 20 78 94 01 // troels@mungopark.dk