Transfervindue (Gæstespil)

Gæstespil fra Eventministeriet / Det Kongelige Teater

Maria er terminal kræftpatient, indlagt på Hospice. Hun har nerveskader i benene, lider af svimmelhed, opkast, angst, gråd, rystelser. Bivirkningerne fra kemoen gør, at hendes krop er i evig undtagelsestilstand.

Hun ved, at hun ser ung ud med sine tatoveringer og sit sportstøj. Hun kunne have været i sin bedste alder. Hun kunne have været glad, inden hun kom herind. Hun kunne have sunget på cyklen. Hvad gjorde hun forkert? Hvorfor var det lige netop hende, der skulle tildeles så stor en afdeling af helvede?

Inden hun blev indlagt og lå syg derhjemme hos sin lille familie, sagde barnet: -Det er Marias værelse, der ligger hun. Barnet vil ikke længere have tøj på af hende, han vil ikke have godnathistorie af hende, han vil ikke have hende som forælder, når hun snart skal dø.

Fra forskellige steder på Hospice kan man følge med i de raskes liv. Det er mærkeligt at se, hvor travlt de har. Med en kikkert følger Maria deres liv. Indkøb, venten ved bussen, rumsteren med telefoner.
Men der er dobbelthegn rundt om hele Hospice. De raske kan ikke bære at forholde sig til og have dårlig samvittighed over de syge. De store schæferhunde sørger for, at det ikke sker. Men Maria hopper over hegnet, ind i skellet. Schæferhundene bider i hende, hun mærker det ikke. Hun må hjem til kvinden og barnet en sidste gang.

Transfervindue er baseret på Maria Gerhardts roman af samme navn, som udkom kort før hendes død i foråret 2017. Skuespiller er Christine Albeck Børge, tidligere ensembleskuespiller på Mungo Park.

Læs mere

Anmeldelser

  • Kristeligt Dagblad
  • Out & About
  • GregersDH