TURBO

 Sceneblog /  Morten Buckhøj /  

En street-absurdistisk komedie

Sydhavn Teater og Mungo Park co-producerer TURBO: Råt, direkte, in-your-face teater skabt på 3 uger.

TURBO kalder de ham, fordi det altid har gået stærkt. Sådan er det når man laver mange skejs, smeder igennem med drengene og gør sin wifey gravid i første forsøg. Men hvordan kan man stadig være Turbo, når en læge lige pludselig fortæller at ens muskler er i gang med at æde sig selv op indefra?

Turbo er et skævt og skrøbeligt portræt af en ung mand, der har været vant til at erstatte følelser med adrenalinsus. Nu insisterer han på at lukke øjnene og brage videre, selvom alle omkring ham kan mærke at noget er helt galt.

Dramatiker Frederik Timm er som led i sin uddannelse praktikant på Sydhavn Teater og har skrevet teksten som sin praktik. Til dagligt uddanner han sig som dramatiker på Teaterhögskolan i Malmö. Forestillingen instrueres af Sydhavns kunstneriske leder Mille Maria Dalsgaard og har fire skuespillere fra begge teatre med.

Turbo spiller på både Sydhavn Teater, Forbrændingen i Albertslund og på Grønnemose Skole i Høje Gladsaxe.

Varighed: ca. 70 min.

Instruktører: Mille Marie Dalsgaard og Frederik Timm
Dramatiker: Frederik Timm
Skuespillere: Maria Carmen Lindegaard Malik Grosos, Alexander Mayah Larsen (Mungo Park) og Søren Birch Plum (Mungo Park)
Lyddesignere:  Brian Larsen og Jakob Folke Ivarsson
Lysdesigner: Brian Larsen
Pressefotos: Rumle Skafte
Ide: Frederik Timm og Anton Honik

Spilleperiode:

FORBRÆNDNINGEN
PREMIERE Tirsdag 14. Februar kl. 20
Onsdag d. 15. Februar kl. 20
Torsdag d. 16. Februar kl. 20
Sydhavn Teater – P44
Fredag d. 17. Februar kl. 20
Lørdag d. 18. Februar kl. 20
Mandag d. 20. Februar kl. 20
Tirsdag d. 21. Februar kl. 20
Onsdag d. 22. Februar kl. 20
Torsdag d. 23. Februar kl. 20
Mungo Park Gladsaxe
Fredag d. 24. Februar kl. 20
Lørdag d. 25. Februar kl. 17

Læs mere

Anmeldelser

 • “Der bliver gået til stålet fra start af... Jeg er både flad af grin og bagefter eftertænksom... Det er en forestilling der rykker... Er som designet til et nyt publikum... Frederik Timm fortæller i et gadesprog der både er fortællende og farverigt... Den debuterende dramatiker er fast i kødet og beholder sagligheden... Knivskarpt spillet af Alexander Mayah Larsen… Spillet med både empati og humor af Søren Birch Plum og Malik Grosos og spot on af Maria Carmen Lindegaard... Gakket koreografi og grineren optrin”
  Sceneblog
 • “Har en livfuld spontanitet over sig, der gør godt… Det er teater om en befolkningsgruppe, der sjældent portrætteres i scenekunsten… Frederik Timms skuespil taler direkte ind i målgruppen, i et råt forstadslingo… Rammer præcis ind i den dagsaktuelle mediehistorie om pumpede mænd med parafinolie i deres ødelagte kroppe… Historien fortælles med humor, men i allertætteste forbindelse med tragedien… Bliver spillet glimrende af altid interessante Alexander Mayah Larsen, Maria Carmen Lindegaard, Malik Grosos og Søren Birch Plum… Vil givetvis blive set og opfattet som meget betonnær realisme”
  Morten Buckhøj
 • "Ny, interessant stemme har forrygende fart på... En rørende forestilling, der næsten opleves som at være i en følelse... De er sjove på en virkelig sær måde – og det skal tages som den ros, det er... Teksten farer manisk ud og ind af real- og fantasiplan, men har os med hele vejen, fordi spillestilen trods sit opkørte tempo tager os i hånden... Den tidsstyrede spillestil, der veksler mellem frys, gakket up-tempo med diverse mellemstationer er særdeles velvalgt... Alexander Mayah Larsen giver stakkels Turbo en vifte af facetter... En på alle måder en grum historie og mod slut er det hjerteskærende... Frederik Timms tekst fletter på en overraskende, sproglegende og helt selvindlysende måde socialrealistiske og surrealistiske elementer til noget, der opleves mere som en følelse end en forestilling. Det er bestemt ikke alle, der kan det, så varmt velkommen til denne nye, interessante stemme"
  Iscene
 • "Får de unge i tale og gør det så godt at publikum kvitterer med tilråb og taktfast jubel. Det er skønt at opleve...Så veloplagt og humoristisk, at det er umuligt ikke at blive forført af spillernes stærke energi og dynamiske sammenspil... Frederik Timms tekst er stærk og meget mundret... En stærk oplevelse om forbrændingen af et menneske og de drømme, der ikke længere er relevante, når livet pludselig snører sig ind og tager vejret fra én... Holder dampen oppe hele vejen igennem... Resultatet er opløftende... Der er meget slapstick og klovneri i forestillingen, men det bliver styret med stram hånd, og bliver derved et stærkt kunstnerisk greb... Især Søren Birch Plum og Malik Grosos har en fabelagtig god kemi og energi sammen, der slår gnister... Alexander Mayah-Larsen gør det skræmmende godt... Stærkt spillet af Maria Carmen Lindegaard
  Michael Svennevig