UKRAINIAN DAYS: KORVÆRK AF SOVJETISKE STEMMER

16. APRIL KL. 21.30

LiteraturHaus

ET KORVÆRK AF SOVJETISKE STEMMER 

BASERET PÅ SVETLANA ALEKSIJEITIS’ PRISBELØNNEDE DOKUMENTARISKE BOG, SECONDHAND-TID.

Et stærkt bevæget publikum, oplevede Mungo Parks KOR AF SOVJETISKE STEMMER både i Allerød og Odense, og det er med stor glæde, at vi nu kan meddele at korværket spiller i København på LiteraturHaus d. 16 april kl. 21.30, som en del af Ukrainian Days program.

I over 20 år har Svetlana Aleksijevitj rejst rundt i de tidligere sovjetrepublikker. Hun har talt med dem alle: De gamle, som anlagde jernbanerne i Sibirien eller kæmpede mod Hitler. Dem, der stadig drømmer sig tilbage til de små lejligheders ‘hemmelige køkkensamfund’, hvor man spiste, drak, snakkede og diskuterede alt i en fortrolig kreds. Og de nye generationer, som former deres tilværelse på kapitalismens vilkår. Af disse mange stemmer har hun skabt et korværk om livet i den kommunistiske utopi, om det håb, men også det kaos, som fulgte, og om den seneste udvikling under Vladimir Putin. Secondhand-tid er et enestående forsøg på at beskrive den post-sovjetiske erfaring fra det lille menneskes perspektiv.

4 skuespillere gestalter over 80 sovjetiske stemmer, der hver især svarer på spørgsmålet: Hvad vil det sige at være post-sovjetborger? I en blanding af kamptaler, historier om at få sit første par jeans, eller spise jordbær om vinteren, ser vi det almindelige sovjetmenneske i øjnene. Et svært, men helt nødvendigt mellemenneskeligt møde.

Få fat i din billet her: https://www.facebook.com/events/664548184849649/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Instrueret af den fremadstormende unge instruktør Johan Klint Sandberg.

Medvirkende: Sofie Mileva Cukic, Simon Bennebjerg, Paw Henriksen, Ina Miriam Rosenbaum

Læs mere