H.C. Andersen trækker Danmark i teatret

Mungo Parks efterårspremiere om den gamle digter og hans eventyr trækker på fjerde måned udsolgte sale til scenen i Allerød. Nu bliver det resten af landets tur, når den skal spille i København i maj/juni, i Odense til august og til næste år på turné i hele landet.

Med 90 % sædebelægning og gentagne forlængelser af spilleperioden siden premieren på ’H.C. Andersens samlede eventyr’ i oktober kan københavnerne til maj se frem til ”efterårets bedste forestilling,” ifølge Ulla Strømberg (Kulturkupeen), som kvitterer med seks stjerner. Publikum er lige så kåde som anmelderne: ”Hold op, hvor er det imponerende”, ”Helt fantastisk og forrygende forestilling” og ”Grinede så man fik ondt i maven.”

Odenses årlige H.C. Andersen-festival har netop i et samarbejde med Teater Momentum inviteret forestillingen til at spille under festivalugen til august. ”Vi glæder os rigtig meget over at kunne præsentere teaterforestillingen i Odense sammen med Teater Momentum,” siger direktør for H.C. Andersen Festivals, Peter Bøgholm. ”Det er en kantet og fantastisk sjov måde, Mungo Park formidler H.C. Andersen på, og selvfølgelig skal forestillingen også vises her i hans fødeby.”

Herefter drager forestillingen på eventyr i hele landet i starten af 2017, hvor den blandt andet skal til Flensborg, Randers, Fredericia, Aarhus, Haderslev, Kolding, Slagelse, Næstved og Herlev.

Mungo Park og Aveny-T sigter højt
I foråret 2015 rykkede Mungo Park hele sit repertoire ind på frederiksbergscenen Aveny-T, hvor forstadsteatret spillede 13 forskellige forestillinger over to måneder. Samarbejdet mellem de to teatre viste sig at blive en kæmpe publikumssucces – og den københavnske teatergænger kan derfor også i år opleve flere af Mungo Parks forestillinger på Aveny-T på Frederiksberg fra maj-juni 2016. Om det attraktive partnerskab med et af Københavns større teatre udtaler Mungo Parks teaterdirektør Martin Lyngbo: ”Samarbejdet med Aveny-T giver os nogle muligheder i København, som vi ellers ikke ville have. Salen passer perfekt til vores forestillinger, og publikum har taget varmt imod os. Så vi glæder os til igen at lande på Frederiksberg Allé med et brag.”

Der er høje forventninger, når københavnerne blandt andet kan opleve fortællingen om nationaldigteren i ’H.C. Andersens samlede eventyr’ på Aveny-T:

”Den forestilling har jo ikke fået andet end femstjernede anmeldelser. Ja, og så lige en seksstjernet. Jeg glæder mig da helt vildt til at kunne introducere den til de Københavnske teatergængere. Jeg er sikker på, de vil elske den,” siger Jon Stephensen, teaterdirektør på Aveny-T, som glæder sig til igen at byde velkommen til Mungo Park.

Foruden ’H.C. Andersens samlede eventyr’ kan publikum med Mungo Park på Aveny-T i maj og juni opleve dramatiseringen af den legendariske kvindebog fra 70’erne Kvinde kend din krop, Mungo Parks nyeste urpremiere om flugt, Uledsaget, med premiere til april samt en af de populære Mungo Lab’s om Nicoline Werdelins avisstribe Homo Metropolis. Mungo Parks over 4000 årskortholdere får desuden muligheden for også at komme gratis med til København. Omtrent en tredjedel af disse er allerede bosiddende i hovedstaden.

’H.C. Andersens samlede eventyr’ er en hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter for hele familien. 156 eventyr på 100 minutter. Tre skuespillere.
På sit dødsleje indser H.C. Andersen, at han udelukkende vil blive husket for sine eventyr. Ikke romanerne, digtene eller skuespillene. Ikke papirklippene, rejseskildringerne eller julehjerterne. Kun eventyrene, intet andet. Denne isnende erkendelse sender den døende digter på en rejse gennem forfatterskabets eventyr. For er det nok, og er det godt nok? Er det tilstrækkeligt til evigheden?

Forestillingen er udviklet til Mungo Park af den prisbelønnede instruktør Heinrich Christensen, der tidligere har instrueret teatrets gigantsucces Opsang. Nu vender han tilbage til Mungo Park, og denne gang har han allieret sig med Danmarks nationaldigter nummer et.

Se flere publikumscitater på Mungo Parks hjemmeside her og på Facebook her.

★★★★★ Berlingske
“Instruktøren Heinrich Christensens sprudlende og nærmest anarkistiske tilgang til klassikeren og kulturarven er lige det, der skal til for at få H.C. Andersen ud af den krog, han blev trængt op i efter 2005 (…) Forestillingen kan vende bunden i vejret på nationaldigteren, fordi den har en kærlighed til den gamle, geniale krukke, og fordi den ikke bare har læst eventyrene, men også forfatteren selv.”

★★★★★★ Kulturkupeen
“Efterårets bedste forestilling. Forrygende rutsjetur (…) Det er sjovt, begavet, velspillet og eftertænksomt (…) Nu fremstår HCA, med al sin smerte og grænseløse fantasi, lyslevende og menneskelig foran os (…) Her er en forestilling, der kan anbefales alle.”

★★★★★ Jyllands-Posten
”Vildt morsomt (…) Men den er heldigvis mere end bare grinet (…) Det er hjertegribende (…) Det er stramt og præcist hele vejen igennem med suveræne skift af stemninger, magtrelationer, eventyr og virkelighed.”

★★★★★ Teater1
“Fornemt balancerer en ganske gakket komik med poetisk intensitet og giver os et klogt, kritisk og voldsomt underholdende portræt” “Latteren runger højt og ofte i Allerød, men H. C. Andersens samlede værker er også knivskarp litteraturhistorieformidling i sin egen dramatiske ret (…) tag teenagerne med til denne skægge, indsigtsfulde og uhyre velspillede forestilling.”

★★★★★ Magasinet KBH
“Der er fart på, når 156 eventyr fyres af på scenen på blot 100 minutter, men hvis der er nogen, der kan, så er det Mungo Park (…) I det nye lys får eventyrerne en ny dybde, og H.C. Andersen er aktuel på ny.”

★★★★★ Frederiksborg Amts Avis
“Det hele er stærkt underholdende (…) Man bliver ekstra glad for både H.C. Andersen og Mungo Park efter denne hæsblæsende fornøjelse (…) Forestillingen er endnu et pletskud i Mungo Parks begavede måde at skabe teater på.”

★★★★★ Gregers Dirckinck-Holmfeld
“Sindssygt morsomt. Mere end det. Rørende og blændende godt gennemført (…) alt i denne forestilling er ustyrlig livsbekræftende, spillet i et overdådigt tempo og konstant overraskende.”

“Underholdende og oplysende turbo-tour de force (…) Som teater på én gang morsomt, rørende og velspillet.” – Weekendavisen

“Big thumps up til fucking Allerød” “Meget imponerende”
Love Copenhagen