Mungo Park er tilbage i Gladsaxe

I starten af  2017 blev en egnsteateraftale skudt i gang mellem Mungo Park og Gladsaxe. Minimum 16 teaterforestillinger får Gladsaxe-borgerne nu om året, når  vi rykker kulturpælene til byen og serverer underholdning i topklasse. Lige nu er vi tilbage med hele fire forskellige forestillinger. Og flere på bedding til foråret.

I foråret 2017 præsenterede vi tre forskellige forestillinger for Gladsaxe-publikummet, der strømmede til Grønnemose Skole ved Høje Gladsaxe Torv, hvor vores Gladsaxe-scene ligger. Vi spiller to forestillinger i løbet af november og december 2017 og yderligere fire forestillinger i januar og februar 2018. Forestillingerne spiller også for skoler i skoletiden.

Den første forestilling ULEDSAGET handler meget aktuelt om mennesker på flugt. Hvad flygter de fra, hvor flygter de hen, og hvad drømmer de om? Hele holdet bag stykket Uledsaget har været ude at interviewe mænd, kvinder og børn – og forestillingen er en samlet collage, som i en rå stil fortæller de autentiske historier fra de rigtige menneskers liv. Uledsaget spiller 14. og 15. november.

Til december og januar spiller forestillingen OPSANG. En teenagebasker, der rusker lidt op i de dovne sløvsind, man let forfalder til, når man ikke er barn, men heller ikke rigtig voksen. Bygget op over de syv dødssynder, må syv teenagere meget grumt igennem, før de (måske) forstår livets alvor. Forestillingen er både for unge og for voksne. Man kan passende tage sin dovne teenager eller barnebarnet med under armen. Opsang spiller 5. december – 8. december og igen 30. januar – 8. februar.

Det nye år byder på endnu mere Mungo Park i Gladsaxe. Blandt andet kommer den debatterede forestilling fra Mungo Park Kolding om Dansk Folkeparti ’DE STUERENE’ til salen i Gladsaxe i slutningen af januar og det anmelderroste gæstespil fra BaggårdTeatret om dramatikeren Bertolt Brecht ‘BERTOLT BRECHTS SVENDBORGDIGTE’ kan opleves til februar. Næstsidst, men ikke mindst, spiller klassikeren, som var udsolgt i Gladsaxe sidste år H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR – en tour de force gennem nationaldigterens 156 eventyr og liv.

Men det er ikke det hele. Vores spritnye forestilling FRITZ HANSEN FOLKET kommer også til salen i Gladsaxe den 19. – 21. februar. Så du kan godt glæde dig til nogle måneder sprængfyldte med teater i Gladsaxe!

Fakta om samarbejdet:
Gladsaxe Kommune er sammen med Allerød Kommune og Kulturministeriet blevet en del af egnsteateraftalen med Mungo Park. Mungo Park begyndte i februar 2017 at spille fast i Gladsaxe og spiller ifølge den nuværende aftale minimum indtil 2021 på  Grønnemose Skole.

De senere år har Mungo Park lavet en del kultur i Gladsaxe Kommune. Bl.a. under kultursamarbejdet Kosmodrom, som har stået for at organisere koncerter, workshops og teater.

Fakta om spilletider, 2017-2018:
ULEDSAGET: 14. november kl. 20 og 15. november kl. 12 og kl. 20.
OPSANG: 30. januar – 8. februar
DE STUERENE: 25. januar kl. 20, 26. januar kl. 20 og 27. januar kl. 17.
BERTOLT BRECHTS SVENDBORGDIGTE: 3. februar kl. 16, 3. februar kl. 20 og 5. februar kl. 20.
H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR: 13. – 15. februar
FRITZ HANSEN FOLKET: 19. – 21. februar

Spillested:
Grønnemose Skole, Høje Gladsaxe Torv 4, 2860 Søborg