Mungo Park Lyt

Som det første teater i Danmark lancerer Mungo Park sin egen podcast med selvstændige historier.

Mungo Park Lyt tager fat i vores samfunds tabubelagte problematikker og sætter spørgsmålstegn ved vanetænkningen.

Hver podcastserie er en selvstændig historie, som lever uafhængigt af vores forestillinger.

Hør podcastene der hvor du finder dine podcasts og på:

FUCK JEG ELSKER BOKSNING

Det er lørdag, klokken er kvart i frisure og din frisør har lige hørt en historie. En historie om kvinder der slås – i livet og i ringen, og du har betalt for en 40 minutters studsning, så du slipper ikke!

Et fiktivt portræt baseret på virkelige interviews med to af Danmarks bedste boksere skrevet af dramatikeren bag Mungo Parks publikums- og anmeldersucces DE HOVEDLØSE, Nanna Tüchsen. 

Historien er frit baseret på interviews med Yvonne Bæk Rasmussen og Ditte Frostholm.

Interview lavet af: Tine Bruun Eriksen

Medvirkende: Sara Fanta Traore, Henrik Prip, Jonas Munck Hansen og Malin Rømer Brolin-Tani

Dramatiker: Nanna P. Tüchsen

Instruktion: Nanna P. Tüchsen og Emil Bøll

Lyddesign: Emil Bøll

Redaktør og dramaturg: Ann-Sofie Estrup Bertelsen

Teaterdirektør: Anna Andrea Malzer

Podcasten er produceret af Mungo Park Lyt og udgivet med Støtte fra Statens Kunstfond og Beckettfonden.

VÆKKELSEN

I vores tredje podcastserie VÆKKELSEN møder vi kvinden Nanna.

Nanna har væggelus og er desperat. Derfor har hun det med at blive vred… meget vred… meget hurtigt. Så efter at hun har bidt en mand i nakken, er hun blevet idømt terapi for at hjælpe hende af med vreden.

Sammen med den lidt uerfarne terapeut skal Nanna se ind i sig selv og trække vejret helt ned i fødderne for at finde årsagen til sin vrede.

VÆKKELSEN er en satire om stærke følelser, væggelus og kvinden Nanna, der måske minder dig lidt om en vis magtfuld mand med en vis frisure og egen mur i USA…

VÆKKELSEN – Episode 1

VÆKKELSEN – Episode 2

VÆKKELSEN – Episode 3

VÆKKELSEN – Episode 4

DEN DAG FAR IKKE VILLE FINDES

I vores anden podcast DEN DAG FAR IKKE VILLE FINDES rekonstruerer og genoplever vores ensembleskuespiller Henrik Prip hele den skelsættende og dramatiske dag, der har sat sig dybe spor i hans liv, hvor hans far forsøgte at begå selvmord.
“Den dag far ikke ville findes” tager os ind i depressionens uforudsigelighed og konsekvenser for en hel familie set med en ung søns øjne.

“Det er sårbart. Men på den anden side er det en befrielse. Jo mere skjult, man insisterer på at holde den slags, desto mere smerteligt bliver det. Men både min mor og bror har billiget, at historien bliver fortalt. Ellers havde jeg ikke gjort det,” siger Henrik Prip om at fortælle så personlig en historie til offentligheden.

Har man selv tanker om selvmord eller er pårørende til nogen som har, kan man bl.a. tage kontakt til Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse og Livslinjen. Læs mere her:

VOLD I MØRKET

Vores første podcastserie VOLD I MØRKET handler om mænd der er udsat for partnervold af deres koner, og hvor dårligt stillede disse mænd er i forhold til kvinder, når det gælder krisehjælp i sådanne situationer.

Vi giver i denne podcast helt eksklusivt stemme til de udsatte mænd og dermed et unikt indblik i en ellers tabuiseret del af vores samfund

VOLD I MØRKET – Episode 1

VOLD I MØRKET – Episode 2

Er du selv udsat for vold i parforholdet eller kender du nogen som er kan man tage kontakt til følgende:

Om Mungo Park Lyt

Med Mungo Park Lyt ønsker vi at skabe en krydsning mellem teatrets evne til at fortælle og podcastens dokumentariske reportage for at udfordre lytterens forestillingsevne og forventninger til begge medier.

Vi ser Mungo Park Lyt som en mulighed for at holde fingeren på pulsen og hurtigere reagere på, hvad der rører sig – lige nu – i os selv og i verden omkring os.

Via Mungo Park Lyt ønsker vi at skabe nye broer til vores eksisterende og nye publikummer, samt skubbe grænserne for, hvad et teater kan og skal i vores samfund.

Fakta

Mungo Park Lyt kan streames og hentes på alle de gængse steder du hører podcasts, fx iTunes, Spotify, PodcastAddict etc.

Redaktør for Mungo Park Lyt er vores producent Ann-Sofie Estrup Bertelsen.

Intro- og outro musik: Jonas Munck Hansen

Idé til Mungo Park Lyt: Lasse Bo Handberg.

Mungo Park Lyt er støttet af Statens Kunstfond og Beckett-fonden.

Har du en idé til en historie vi bør undersøge nærmere? Så skriv til redaktør Ann-Sofie Estrup Bertelsen på lyt@mungopark.dk