Sæsonlancering 19/20

Mungo Parks nye teaterdirektør vil gøre teatret til en politisk scene for sin egen generation i sin første sæson

Mungo Parks nye teaterdirektør, 27-årige Anna Malzer, satser i sin første sæson for teatret i Allerød på to forestillinger om De Gule Veste i Frankrig og om hvordan ungdommens sår sidder fast i os alle.

I festlige omgivelser på teatret i Allerød med koncerter af KATINKA og det nye R’n’B talent OKTOBER, præsenterede teaterdirektør Anna Malzer sine nye visioner for Mungo Park i fredags, foran publikum fra lokalmiljøet og København, i form af en ny Grundlov for teatret og sine to nye forestillinger for sæson 19/20.

“Jeg tror ikke på det der postmoderne pis om at teatret har mistet sin funktion. Teatret er det eneste sted jeg kan komme på, hvor vi mennesker kan søge efter mening sammen, i en live setting. Vi skal diskutere samtidsdilemmaer, men igennem figurer af kød og blod. Er du også træt af ikke at mærke noget, så kom på Mungo Park! Min generation er selvsagt inviteret, jeg er jo 27. Vi er ikke et ungdomsteater, men et ungt teater. Alle er så velkomne!” sagde Anna Malzer fra scenen, før hun præsenterede de to nye forestillinger for den kommende sæson.   

DE HOVEDLØSE

I De Hovedløse tages vi med ned i Paris’ regnvåde og hærgede gader og zoomer ind på de personlige historier under De Gule Veste.

“Vi har sendt dramatiker Nanna Tychsen ned til Paris ad flere omgange for at finde de personlige historier, som journalister og politikere ikke kan i dette kaotiske fænomen. Hvilke skæbner gemmer der sig under vestene? Hvad er det, de vil? Og begynder der at lugte lidt af den Franske revolution igen? Vi er virkelig spændte på, hvilke historier Nanna vender tilbage med”, udtalte Anna Malzer. 

Læs mere her

TATOVERING

Den anden af de to nye forestillinger har været undervejs i over 10 år, har et personligt afsæt og er skrevet af Anna Malzer selv.

Den er baseret på et tab tilbage i ‘00ernes ungdom. Det er en coming-of-age historie fra et boligkvarter, hvor forældrene talte hundrede forskellige sprog og de unge var, og stadig er, på jagt efter deres eget. Det handler om hvordan ungdommens sår, store som små, sidder fast i os alle og hvordan vi alle sammen nogle gange føler os som teenagere i forklædning.

“TATOVERING er tekster, der bare må ud. De har ligget i mig i ti år nu, og instruktøren på forestillingen, Mikkel Flyvholm, har flere gange opfordret mig til at omsætte dem til scenen. Det virkede bare så naturligt, at den måtte fortælles som min debut på Mungo Park og at Mikkel skulle instruere,” fortalte Anna Malzer om den personlige forestilling. 

Læs mere her

Kun verdenspremierer

Begge forestillinger er originale produktioner og er aldrig fortalt før. Det er helt i tråd med et af de nye punkter i teatrets Grundlov, der dikterer, at Mungo Park kun skal lave verdenspremierer.

“Hvis ikke jeg kan komme op med ideer nok til minimum to nye originale forestillinger hver sæson, så er der ingen grund til at sidde her, hvor jeg gør. Der er masser af teatre, som gør det så godt med at nyfortolke klassikere og præsentere dramatik fra udlandet, så vores opgave skal være kun at lave helt nye forestillinger;” aflsuttede Anna Malzer fra scenen.

For mere info og interview med teaterdirektør Anna Malzer kontakt kommunikationschef Troels Kranker på troels@mungopark.dk eller tlf. 20789401.

Læs mere