Mungo Park skaber forestilling om flygtninge

Premiere 28. april

Instrueret af Reumert-vindende instruktør bag forestillingen KVINDE KEND DIN KROP Kamilla Wargo Brekling. Efter research af Khaterah Parwani

Mungo Park udvikler en teaterforestilling baseret på research blandt de uledsagede. Det er holdet bag forestillingen KVINDE KEND DIN KROP, der ser på flygtningekrisen.

Det handler om de børn, der flygter uledsaget til Danmark. Det handler om de danskere, der kører flygtninge til Sverige uden ledsagelse af det juridiske system. Det handler om mennesker, der træffer vanskelige valg uden ledsagelse fra en Gud eller en politisk overbevisning.

Researchen til forestillingen ledes af Khaterah Parwani, der har arbejdet med flygtninge i Danmark gennem 15 år. Om henvendelsen fra Mungo Park og samarbejdet med et teater udtaler hun:

”Det kunstneriske take på sådan en situation kan gøre beretningerne om de uledsagede levende. Skabe en identificerbar fortælling for øjnene af publikum og gengive, hvad der egentlig sker hos fx uledsagede flygtninge. Det bliver universelt og derfor nemmere at forholde sig til. At gøre det til en teateroplevelse, tror jeg, kan give ekstra slagkraft hos publikum, hos mennesker. De kommer til at lytte.”

Forestillingen skrives og instrueres af Kamilla Wargo Brekling, der tidligere har skabt Kvinde kend din krop til Mungo Park:

”Vi er alle resultater af den tid, vi lever i. Og af det, vi bliver udsat for. Med mine forestillinger undersøger jeg vores tilstand og det alment menneskelige. Jeg undersøger, hvor vi og vores verden er på vej hen. Jeg kommer ikke med svar. Jeg kaster spørgsmål ud over scenekanten. Med Uledsaget viderefortæller jeg de menneskelige historier. Vi skal høre om, hvad der sker med og i de mennesker, der er på flugt. Kan vi tillade os at lade være? Med denne forestilling er det helt grundlæggende spørgsmål, hvad der sker, når man går alene, uledsaget?”

INSTRUKTØR OG DRAMATIKER  Kamilla Wargo Brekling

EFTER RESEARCH AF Khaterah Parwani

MEDVIRKENDE Marianne Mortensen, Henrik Prip, Anders Budde Christensen

LYSDESIGN   Jacob H. S. Rasmussen LYDDESIGN  Emil Bøll

Billetbestilling her.

——————————————–

KAMILLA WARGO BREKLING (f. 1966) Dansk instruktør og dramatiker. Kamilla arbejder i et felt imellem dans, teater og performance og har på Mungo Park før instrueret kæmpesuccesen Kvinde kend din krop (Årets Reumert 2010). Hendes forestillinger tematiserer ofte det alment menneskelige på et helt grundelæggende plan. Kamilla har skabt trilogien ’Krig’ på Kaleidoskop (2004), ’Undskyld!’ (2005) og ’PIS’ (2007), begge på Det Kgl. Teater og ’Om et øjeblik’ på Edison (Årets Instruktør, Reumert, 2006). Senest har hun lavet ’Spørg de voksne’ (2013) på Republique og ’Kvinna känn din kropp’ (2014) på Stockholms Stadsteater. Desuden ’Jeg mig fuck dig’ (2012) på Teater Grob, ’Slut’ på Republique (2010), ’Damer på græs’ i Kanonhallen (2002), ’Hej søde natur’ på Kaleidoskop (2002) og ’Let’s get Married’ på Dansescenen (1996).

KHATERAH PARWANI (f. 1984) Næstformand, juridisk rådgiver og ambassadør for ’ExitCirklen – nej til psykisk vold’. Hun har over 10 års erfaring med frivilligt arbejde med flygtninge. Aktiv stemme i den offentlige debat og i de danske såvel som udenlandske medier (Deadline, Debatten, Das Spiegel, BBC m.fl.). Foredragsholder i hele landet om bl.a. radikalisering, ligestilling og køn med fokus på minoritetssamfundet, diskrimination og hadforbrydelser. Khaterah har bl.a. forelæst på DIIS, Dansk Institut For Internationale Studier om sine erfaringer med afradikalisering og gæsteunderviser om diskrimination og hadforbrydelser på Center for Konfliktløsning. Khaterah har skrevet indlæg til næsten alle landets medier og blev bl.a. fremhævet som en de nye stemmer inden for ligestilling af Politiken i maj 2015. Bach.jur. Hun blev desuden for nylig tildelt Suzanne Gieses Mindelegat for sin ligestillingskamp – og er i slutningen af november 2015 inviteret til at holde TEDXTalk for TEDXKEA i Den Sorte Diamant, København.