Mungo Park skal have ny teaterdirektør

Teatret Mungo Park i Allerød skal have ny teaterdirektør fra sommeren 2017. På det tidspunkt udløber teaterdirektør Martin Lyngbos kontrakt, samtidig med at han har været chef for teatret i 12 år. Derfor ønsker Martin Lyngbo at søge nye udfordringer.

”Jeg har haft mit drømmejob siden 2005. På den vis har jeg været usigeligt privilegeret, og min rejse med Mungo Park har på alle måder været et eventyr. Men jeg kan mærke, at det er tid til at gå på opdagelse i nye landskaber”, siger Martin Lyngbo.

Bestyrelsen for Mungo Park i Allerød modtager meldingen med beklagelse, men også med forståelse.

”Martin Lyngbos virke på teatret har været exceptionel flot. Vi ser i bestyrelsen med glæde tilbage på de år, hvor Martin Lyngbo sammen med teatrets dygtige medarbejdere har afviklet mange meget roste og præmierede teaterforestillinger og flerdoblet det årlige billetsalg til over 40.000 billetter. Som det første danske teater har Mungo Park indført et årskort, og i denne sæson er der omkring 4.200 årskortholdere,” udtaler bestyrelsesformand Mogens Hugo og tilføjer, at ”det også var Martin, som i 2008 var primus motor i etableringen af det nu selvstændige teater Mungo Park Kolding”.

Stillingen som ny teaterdirektør opslås nu og ventes besat inden sommeren 2016, men den nye direktørs tiltrædelse vil først ske i juli 2017, når Martin Lyngbo fratræder. Bestyrelsen anser, at det i teaterbranchen er sådan, at de bedste chefskifter har lange frister og god tid. For en kunstnerisk personlighed vil det altid være at foretrække at begynde sin cheftid med sit repertoire, som han eller hun selv har skabt. Det gives der mulighed for på denne måde.

Perioden fra sommeren 2016 til sommeren 2017 bliver således Martin Lyngbos sidste sæson på teatret Mungo Park i Allerød.