Ny direktør for Mungo Park

Efter en grundig ansættelsesproces med et stærkt ansøgerfelt har bestyrelsen for Mungo Park nu udpeget Martin Lyngbos efterfølger på Allerød-teatret. Det er den 43-årige instruktør og dramatiker Lasse Bo Handberg, som siden 2012 har stået i spidsen for søsterteatret Mungo Park Kolding. Under Lasses ledelse har Mungo Park Kolding opnået stor kunstnerisk succes og markante økonomiske og tilskuermæssige resultater.

Lasse Bo Handberg overtager direktørposten i Allerød fra sommeren 2017, og det bliver Lasse, som kommer til at lægge sidste hånd på den ombygning af teaterbygningen, som netop er blevet besluttet af Allerød Kommune. Han får således til opgave at arbejde med udviklingen af både de fysiske rammer og af videreudviklingen af den velfungerende organisation. Lasse Bo Handberg kommer til teatret med en række nye ideer og bl.a. en ambition om at skabe et forøget samarbejde mellem de to Mungo Park-teatre. Som instruktør og dramatiker har Lasse Bo Handberg høstet stor anerkendelse for stærke kunstneriske projekter, som forholder sig kompromisløst og underholdende til vores moderne eksistens og samfund.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at overtage direktørposten i Mungo Park i Allerød, og jeg er ydmyg over de store sko, som skal udfyldes efter Martin Lyngbo. Samtidig er det med blandede følelser, at jeg skal overlade roret og de fantastiske medarbejdere i Kolding til en ny chef. Jeg vil dog arbejde hårdt for, at de to teatre kan knyttes tættere sammen i de kommende år. Ikke blot fordi jeg dermed vil kunne fastholde min professionelle relation til en række fantastiske kunstnere, men først og fremmest fordi jeg tror på, at vi kan få endnu mere og bedre kunst ud af at koble de to teatres stærke ressourcer”, udtaler Lasse Bo Handberg.

Mungo Parks bestyrelsesformand Mogens Hugo udtaler:

”Bestyrelsen glæder sig over, at Lasse Bo Handberg indtræder som direktør for Mungo Park. Lasse vil fortsætte den gode udvikling, der har været i Mungo Park siden etableringen i 1992. Lasse har først på BaggårdTeatret og siden på Mungo Park Kolding bevist, at han er en stærk leder og udvikler af teaterorganisationer. Alt dette ser vi frem til, når Lasse Bo Handberg sommeren 2017 afløser Martin Lyngbo, som stopper efter 12 år med exceptionelt gode resultater. Bestyrelsen for Mungo Park og Lasse Bo Handberg deler en ambition og vision om en fremtid med et større samarbejde med søsterteatret i Kolding. Mungo Park Kolding er et sted, som under Handbergs ledelse på få år er vokset fra nystartet institution til et velsmurt og dagsordensættende teater med højt kunstnerisk niveau”.

 

Fakta om Lasse Bo Handberg

  • Født 1972
  • Opvokset i Svendborg og Birkerød
  • Cand.mag. i Dansk og Filosofi fra Københavns Universitet
  • Dramatiker ved Den Danske Scenekunstskole
  • Fra 2003-2012 direktør for BaggårdTeatret, Svendborg, som under Handbergs ledelse opnåede egnsteaterstatus i 2007
  • I 2005 med til at stifte Teater Momentum i Odense, hvor han siden har været formand for bestyrelsen
  • Siden august 2012 direktør for Mungo Park Kolding
  • I bestyrelsen for Det københavnske Teatersamarbejde (KBHT) og er desuden bestyrelsesformand for filmfestivalen SVEND
  • Instruktion og dramatik: Lasse Bo Handberg har instrueret flere skuespil, bl.a. ’Kampen Om Danmark’, ’Taasinge’ om Elvira Madigan; ’Honningkagebyen’ om Brødremenigheden i Christiansfeld; stand-up-satiren ’Gud’me’ og senest i 2015 teaterkoncerten ’Carl’ (Mungo Park Kolding/BaggårdTeatret/Odense Teater), som han ligeledes var dramatiker på. Han har skrevet flere skuespil, bl.a. ’Jäger’ (Svalegangen), ’Producenterne’ på Fjællebroen (BaggårdTeatret/Nørrebro Teater) og sammen med nuværende teaterdirektør for Mungo Park i Allerød, Martin Lyngbo, har han dramatiseret Kierkegaards ’Forførerens Dagbog’ (Mungo Park).
  • Af væsentlige produktioner kan desuden nævnes ’Forsamlingshuset’ (BaggårdTeatret, 2008), ’Rindal’ (Mungo Park Kolding, 2013), ’Yahya Hassans Digte’ (Mungo Park Kolding, 2014) og ’De stuerene’ (Mungo Park Kolding, 2016).

Pressekontakt: Marie Louise Rolffes · 30 36 30 40 · presse@mungopark.dk