Om Mungo Park

Mungo Park er opkaldt efter en skotsk opdagelsesrejsende fra 1700-tallet. Og ideen om opdagelsesrejsen er central i vores arbejde. Vi søger løbende nye veje i kampen for at kortlægge endnu ikke udforskede områder i det uendelige teaterlandskab.

Vi lader det være op til publikum at afgøre, hvor længe en forestilling skal spille. Det kan vi gøre, fordi vi har fastansat et ensemble af landets mest talentfulde skuespillere. Skuespillerne kan spille en række forskellige roller, som de har tilegnet sig gennem flere års ansættelse på Mungo Park. Hos os bliver en god forestilling længe i repertoiret, mens en mindre god forestilling hurtigt forsvinder for at give plads til kvaliteten.

Mungo Parks teaterdirektør hedder Lasse Bo Handberg og er tiltrådt stillingen i sommeren 2017. Før ham stod Martin Lyngbo i spidsen for teatret fra 2005-2017. Tidligere har både Lars Kaalund (1992-1998) og Peter Reichhardt (1998-2005) været teaterdirektører for Mungo Park.

LÆS OGSÅ EN HISTORIE OM MUNGO PARK. Her kan du læse, hvordan teatret fik sit navn, om arven fra Danterne og hemmeligheden bag de mange års bidrag til ny dansk dramatik.

HØR OGSÅ ET RADIOPORTRÆT AF MUNGO PARK. Tidligere teaterdirektør Martin Lyngbo fortæller om, hvordan det hele begyndte.

Mere end teater

Mungo Park er meget mere end teater i traditionel forstand. Du vil på Mungo Park kunne opleve mange former for kulturoplevelser: koncerter, særarrangementer og talks med kulturpersonligheder. Vi inviterer også nogle af de bedste teatre fra ind- og udland til at lægge vejen forbi Allerød. Og det er kun begyndelsen! Så der er al mulig grund til at holde øje med kommende arrangementer. Det kan du blandt andet gøre ved at blive vores ven på Facebook. Så er du sikret helt dugfriske opdateringer. Tjek os ud her.

Turné og festivaler

Mungo Park er ikke kun for mennesker, der bor i nærheden af København og Allerød. Mungo Park er også et aktivt turnéteater. Du kan opleve os på teatre og hos teaterforeninger over hele landet. Vi samarbejder i øvrigt med flere udenlandske kompagnier, så en del af forestillingerne gæstespiller med jævne mellemrum uden for landets grænser.

Mød folkene bag Mungo Park

Vi ønsker, at du som publikum skal få den fulde oplevelse, når du besøger Mungo Park. Med det mener vi blandt andet, at du skal mærke den glæde, gejst og kreativitet, som Mungo Parks ansatte lægger i deres arbejde. Derfor vil der til hver forestilling og arrangement være en ”vært”, som byder velkommen og står til rådighed for spørgsmål – ikke bare om det enkelte arrangement, men også om Mungo Park i sin helhed.

Se alle ansatte her. Og skuespillerne her.

Historien om Mungo Park som podride

Dansk Arkitektur Center og DSB S-Tog har i samarbejde udgivet en række podrides, fortalt af mennesker med en holdning til forstaden, dens kunst og arkitektur og forbindelse til storbyen. En af dem handler om tidligere S-togslinje linje E (nu linje A) og Mungo Park. Historien om Mungo Park – en tidsrejse med linje E til Allerød kan lyttes til her.

Grundlov

FORMÅLSPARAGRAF
Institutionens formål er som kulturformidler at virke til forøgelse af kvaliteten i det offentlige rum. Dette gøres bl.a. gennem at producere og præsentere teaterforestillinger af høj kvalitet.

DE 15 PARAGRAFFER

§1: TEATER TIL PUBLIKUM
Vi laver teater til publikum. Ikke til kritikerne, kollegaerne, eller kreditten.

§2: TEATER FRA VIRKELIGHEDEN
Forestillingerne baseres på iagttagelser i den virkelige verden.

§3: ET REPERTOIRETEATER
Gode forestillinger bliver i repertoiret. Dårlige forestillinger forsvinder fra jordens overflade.

§4: ET ENSEMBLETEATER
Teater er en kollektiv kunstart. Ensemblet er stjernen.

§5: INGEN OVERFLØDIG ÆSTETIK
Vi søger syntesen mellem form og indhold frem for at pakke indholdet ind i form.

§6: INGEN MYSTIFIKATION ELLER INTELLEKTUALISERING
Vi fremlægger forestillingen for publikum så præcist og enkelt, som det er os muligt.

§7: DET EKSPLODEREDE ROLLEFAG
Vores skuespillere kan spille alle roller.

§8: DEN EKSPLODEREDE ISCENESÆTTELSE
Forestillingen begynder første gang, du hører om den og fortsætter efter, du har set den. Den er ikke låst i tid og rum.

§9: DEN EKSPLODEREDE INNOVATION
I udviklingen af en forestilling bevæger idéerne sig mellem faggrupperne i ofte uforudsigelige mønstre.

§10: MED OPDAGELSESREJSEN SOM METAFOR
Mungo Park er et lokalt teater med global horisont.

§11: I ØJENHØJDE MED PUBLIKUM
Vi ved godt, at I er der. Vi ser jer og spiller direkte til jer.

§12: DEN UNIKKE FORESTILLING
Hver forestilling er en unik begivenhed, der aldrig gentages.

§13: FORESTILLINGEN FREM
FOR ALT
Forestillingens helhed udgør det egentlige kunstværk.

§14: MED TIDEN OG MENNESKENE
Vi arbejder for at skabe oplevelser og erkendelser, der hæver kvaliteten af det offentlige rum.

§15: LOVEN I BEVÆGELSE
Denne grundlov revideres og justeres løbende.

Bestyrelse

Mogens Hugo (formand)
Ditte Kanstrup
Leif Frausing
Merete Due Paarup
Nikolaj Cederholm
Christian Dahlager