Sådan blev MANNING ER FRI til

Vidste du, at det er vores skuespiller Anders Budde Christensen, der både er idémand bag, manuskriptforfatter til og skuespiller i MANNING ER FRI?

Her er den korte version af, hvordan forestillingen blev til.

2017
Forår: vores skuespiller Anders Budde Christensen læser en artikel om den transkønnede whistleblower Chelsea Manning, og bliver meget betaget af hendes historie.

August: På en fælles workshop for hele Mungo Park fremlægger Anders historien som en mulig forestilling.

September: Anders afleverer en synopsis på forestillingen, og teaterdirektøren, Lasse Bo Handberg, er med på idéen.

November: Anders begynder at skrive på manuskriptet, og teatrets producent forsøger af officielle kanaler at få kontakt til Chelsea Manning. Det lykkes ikke.

2018
Januar: Mungo Park sender Anders på en researchtur til New York og Washington. Anders håber at kunne møde Chelsea Manning på hendes hjemmebane, men to dage efter hans ankomst annoncerer Chelsea Manning, at hun stiller op som senatorkandidat, og får derfor alt for travlt til at prioritere besøg fra Danmark. Anders rejser rundt på egen hånd og oplever den verden, Chelsea Manning kom ud til, da hun blev løsladt. Bagefter rejser han hjem og skriver manuskriptet færdigt.

Februar: Prøveforløbet starter, og Anders træder for første gang op på scenen som Chelsea Manning.

Marts: MANNING ER FRI har premiere og spiller i første omgang indtil 28. marts (og igen i maj, juni og august).

Juli: Chelsea Manning er inviteret til at deltage i en talk på Roskilde Festival, og Anders sidder på første række. Anders har fundet ro med, at han nok ikke kommer til at møde og tale med sin heltinde, da han helt tilfældigt løber ind i hende på festivalpladsen efter arrangementet og falder i snak med hende. Cirklen er sluttet.

September: Knap halvandet år efter at idéen udsprang, havde MANNING ER FRI spillet for en hel masse mennesker, både i Allerød og på Betty Nansen Teatret. Anders blev af CPH Cultures kåret som Sæsonens Bedste Mandlige Hovedrolle og har generelt høstet flotte anmeldelser for forestillingen.

November: MANNING ER FRI blev solgt til den norske Vega Scene i Oslo, hvor den får premiere til juni 2019. Desuden blev Anders i november 2018 nomineret til den prestigefulde pris Teaterpokalen.

December: Anders rejste til New York og lavede en læsning af MANNING ER FRI (eller MANNING IS FREE), inviteret af American Scandinavian Theatre Company.

 

Se hvornår MANNING ER FRI spiller og køb billet her.

Læs mere