Teater i dit øre

Mungo Park åbner ny scene – i din øregang. Det nye koncept MUNGO PARK LYT skal skabe stærke fortællinger i din indre biograf. En helt ny scene, som er uafhængig af tid og sted.

MUNGO PARK LYT er lyddrama. Det er lydteater og en lydscene, som kan være med til at åbne et nyt ocean af muligheder for at opleve og fortælle historier.

Teaterdirektør Lasse Bo Handberg udtaler:

”Jeg glæder mig enormt meget til at åbne denne nye scene på Mungo Park. Teatret er normalt bundet til tid og sted – det er en af kvaliteterne, men også en begrænsning. Normalt er vores forestillinger skabt til en fysisk scene og egner sig ikke umiddelbart som lyttedrama. Med MUNGO PARK LYT skal vi udvikle teater, der helt fra start er tænkt i et lydunivers.
Jeg synes, lyd giver nogle fantastiske muligheder for at fortælle avanceret og på et højt kunstnerisk abstraktionsniveau. Lyddrama kan både være kort, præcist, langt, associativt, morsomt, rørende – mulighederne er enorme.”

Lytteforestillingerne vil alle have et dramatisk udgangspunkt, men vil også variere inden for det dokumentariske felt af historier og begivenheder i samtiden.

”Med MUNGO PARK LYT sprænger vi rammerne for, hvordan vi laver teater. Vi kan taget teatret med ud i virkeligheden. Jeg tror, det vil betyde, at vi kan fortælle en ny slags historier, og jeg tror også, vi med et nyt format kan række ud til nye publikummer, der normalt ikke går i teatret. MUNGO PARK LYT er altid lige ved hånden.”

MUNGO PARK LYT vil blive en gratis oplevelse og vil udkomme gennem forskellige overordnede kollektioner, der hver især har et særligt tema eller fortællerum. En af kollektionerne kommer til at hedde ’Spekulationer’ og er rekonstruktioner af virkelige begivenheder, som offentligheden kender til, men hvor kun de implicerede ved, hvad der i virkeligheden skete. Situationer, begivenheder og sager, hvor vi alle gerne ville have været en flue på væggen. En anden kollektion bliver ’Løbemakkeren’, der er historier fortalt til dig på løbeturen af en skuespiller, som løber samme distance som dig.

FAKTA

Hvordan: MUNGO PARK LYT bliver gratis at downloade eller lytte til online (kan hentes der, hvor du henter dine downloads).

Hvornår: De første lytteforestillinger produceres i begyndelsen af sæson 2018/19.